2019. február 22., péntek

Kockakiállítás a Természettudományi Múzeumban




.
.



A rendkívül látványos bemutató, lenyűgőző méretű és témájú modellekkel. A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült 7 méteres Batmobil, melyet Batman TM 1:1 méretarányban megépített alakja kísér.

A sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjai vonulnak fel 1:1-es méretarányban. A több mint 110 bemutatott modell.
Egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki.
A Guiness rekord esélyes Ferris Wheel – A világ legnagyobb LEGO®kockákból épített óriáskereke.
Peter Sagan, szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje, a Sportcsillagok utcájában.
Csillagok Háborúja (Star Wars®) zóna a sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival, jeleneteivel, fegyvereivel és csatáival.
A szuperhősök: Spiderman, Iron Man, a 2,5 méteres Hulk életnagyságú rekonstrukciói.
Budapest ismert nevezetességei: a Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya készült el, 1:3 méretarányban.
Rendkívüli szórakozási lehetőség nem csak gyerekeknek! A Fun Park 400 négyzetméteres játszóházában Duplo® és LEGO® elemekkel játszva engedd szabadon a fantáziádat.
A kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumétól függetlenül a hét minden napján 10-től 20 óráig tart nyitva. Március 15-én a kiállítás ZÁRVA tart.
A kiállítás belépőjegyei NEM a múzeum pénztárában, hanem a kiállítás területén lévő pénztárakban válthatók meg.
Belépődíjak:
HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG  
délelőtti jegy (10.00 -15.00) 1950 Ft/fő
délutáni jegy (15.00 - 18.30) 2400 Ft/fő
2+2 jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt)
(15.00 – 18.30)
1950 Ft/fő
esti jegy (18.30 - 20.00) 1700 Ft/fő
csoportos jegy min. 10 főtől (iskolák, óvodák és egyéb oktatási intézmények számára, 10.00 – 15.00)
bejelentkezés: +36-1+550 - 7670
1400 Ft/fő
SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPOKON  
hétvégi jegy (10.00 - 18.30) 2400 Ft/fő
2+2 jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt) (10.00 – 18.30) 1950 Ft/fő
esti jegy (18.30 - 20.00) 1800 Ft/fő
   
INGYENES gyerekeknek 95 cm alatt
INGYENES MÁK igazolvánnyal + 1 kísérő
A KOCKAKIÁLLÍTÁS nem a Magyar Természettudományi Múzeum saját produkciója, a WYSTAWA KLOCKÓW SP. z o.o.Sp.K. szervezésében érkezett Budapestre. Egyedi szerződések alapján kerül bemutatásra, így a belépőjegyek árát és a kedvezményeket is szerződések határozzák meg. A kiállítás belépődíjaira az állami fenntartású múzeumokra vonatkozó, látogatást, ingyenességet szabályozó rendeletek nem érvényesek.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Milyen hosszú ideig tartózkodhatunk a Kockakiállítás területén?
A kiállítótérben a nyitvatartási idő alatt (10.00 – 20.00) korlátlan ideig tartózkodhatsz érdeklődésedtől függően. A kiállítás megtekintése átlagosan körülbelül 2 órát vesz igénybe.
Milyen módon lehet jegyeket vásárolni a kiállításra?
Kérjük, hogy a kiállítás belépőjegyét NE A MÚZEUM PÉNZTÁRÁBAN kérd. A jegyeket a kiállítás saját pénztárában, a kiállítás területén tudod megvásárolni. Amennyiben a múzeum kiállításait is szeretnéd megtekinteni, kérjük, azokat a múzeum pénztárában, a fogadócsarnokban kérd.
Erre kedvezményes lehetőségeket is kínálunk: amennyiben február 28 és június 16. között a Kockakiállítás belépőjegyedet a múzeum pénztárában felmutatod, kedvezményben részesülsz.
A felnőtt jegy 1200 Ft (1600 Ft helyett)
6-26 éves korig és 62-70 éves kor között: 600 Ft (800 Ft helyett)
A kiállításon lehetséges a bankkártyás fizetés?
Igen, a kiállítás saját pénztárában és a kiállítási shop-ban is lehetséges a bankkártyás fizetés. CSAK a VISA, VISA ELECTRON, MAESTRO, MASTERCARD ÉS V PAY KÁRTYÁKAT FOGADJUK EL. SZÉP-kártyákat sajnos nem fogadunk el.
Ki látogathatja ingyenesen a Kocka Kiállítást?
Gyermekek 95 cm-es magasságig, valamint a MÁK kártyával rendelkező személyek és + 1 kísérőjük.
A KOCKAKIÁLLÍTÁS nem a Magyar Természettudományi Múzeum produkciója, a WYSTAWA KLOCKÓW SP. z o.o.Sp.K. szervezésében érkezett Budapestre. Egyedi szerződés alapján kerül bemutatásra, így a belépőjegyek árát, a kedvezményeket és a kiállítás nyitva tartási rendjét is a kiállító fél határozza meg.
Meg lehet vásárolni a jegyeket ajándékozás céljából?
A kiállítás pénztáraiban megvásárolt Meghívó Kuponokat a kiállítás nyitva tartása alatt tetszőleges napokon felhasználhatod. További információ a JEGYÁRAK részben a kiállítás saját honlapján.
Milyen módon ellenőrzik a gyermekek magasságát?
A pénztáraknál 95 cm-es magasságban elhelyezett kocka alakú mérőeszközzel. Ha a gyermek elfér a kocka alatt, ingyen bemehet.
Milyen feltétellel lehet „2 + 2 és a többiek” típusú jegyet vásárolni?
A „2 + 2 és a többiek” típusú jegyet min. 4 fő veheti igénybe, ebből max. 2 fő a felnőtt látogató.
Hogyan juthatnak be a kiállításra a babakocsival érkezők, vagy a fogyatékkal élő látogatók?
Az épület és a kiállítás is akadálymentesített. A MÁK kártyával rendelkező személynek és 1 kísérőjének a belépés ingyenes.
Vajon ki lehet menni a kiállítás területéről és később visszatérni oda?
A kiállítási belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít. A kiállításról történő kilépést követően a belépőjegy érvényét veszti. Ez alól kivételt képez a mellékhelyiségek, mosdók használata. Ilyenkor a kiállítás munkatársa speciális pecséttel látja el a látogatót.
A kiállítás területén találhatók mellékhelyiségek?
A kiállítás területén nincsenek mellékhelyiségek. A mosdók a kiállításnak helyet adó épületben találhatóak.
Van lehetőség ruhatár használatára?
Igen, a kiállításban van ruhatár. Amennyiben csak a KOckakiállítást szeretnéd megnézni, kérjük, hogy a kiállításban elhelyezett ruhatárat használd.
Van még kérdés, amelyre nem válaszoltunk? Írj az info@kockakiallitas.hu e-mail címre vagy hívd a +36-1+550 - 7670 információs telefonszámot!


Nincsenek megjegyzések: