2019. február 27., szerda

Bel-Budán épült fel az Év lakóingatlana




.

A Cordia Zrt. fejlesztésében megvalósult Kapás 21 projekt nyerte el az Év Lakóingatlan Fejlesztése 2018 díjat. A Bel-Buda egyik utolsó üres telkén felépült prémiumkategóriás lakóház közel száz, változatos kialakítású, modern lakásnak ad otthont.

A Kapás utcában, a Rózsadomb lábánál fekvő lakóövezet egyik legmagasabb presztízsű környékén helyezkedik el a tavalyi évben átadott, díjnyertes épület. Bel-Budán – vagyis a II. kerület Országút, Víziváros, Felhévíz, valamint az I. kerület Víziváros és Váralja városrészeiben – a környék városszerkezetéből adódóan igen szűkös a lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas területek kínálata. Ennek megfelelően az újépítésű projektek és lakások száma is minimális, ezért számít egyedülálló fejlesztésnek a Kapás 21. A prémiumkategóriás lakóházban több mint 6300 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat. Az épület különlegessége a földszinti lakásokhoz tartozó saját kert, valamint a legfelső szintek panorámás ingatlanjainak AA+ besorolásnak megfelelő energiahatékonysága.

Az Kapás 21 környezetére is a sokszínűség jellemző, mind funkcionális, mind építészeti értelemben. A Kapás utca épületei közül a szakorvosi rendelőintézet kerületszerte a legismertebb. A Csalogány utcai kereszteződés közelében több irodaház is épült, a Margit körút csomópontja felől a lakóházak dominálnak. A fejlesztéstől néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a Budai Várnegyed vagy éppen a Margit-sziget, de a közelben található a Mammut bevásárlóközpont is.
A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21 lakásai nem csak értékálló, de kiemelten magas hozamú befektetést is jelentenek, tekintettel a beépíthető telkek szűkösségére és arra, hogy a kereslet az itt lévő lakásokra évtizedek óta változatlanul magas. Az elegáns budai környezet, a kiváló szolgáltatási és közlekedési ellátottság és a városközpont egyszerű elérhetősége népszerűvé teszi az ingatlant a bérlők körében is.
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt az egyedülálló fejlesztésünket komoly szakmai elismerés is övezi. A Kapás 21 lakásaira óriási igény mutatkozott, köszönhetően a páratlan lokációnak, az egyedi és környezetbarát megoldásoknak, valamint a Cordia által biztosított prémium minőségnek” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.
Az iroda.hu szervezésében megvalósuló az Év Irodája Díjátadó Gálán ismerték el a projektet az Év Lakóingatlan Fejlesztése 2018 kategóriában. Korábban a Kapás 21 a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját is elnyerte a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: