2018. december 7., péntek

Három ízletes adventi kávérecept




.

A hétköznapi rohanásban sokszor nincs időnk kiélvezni a kávézás pillanatait. Holott ezt a karakteres, gőzölgő frissítőt sokan szeretik idehaza, felmérések szerint ugyanis a hazai lakosság 70 százaléka fogyaszt rendszeresen kávét. A Sencor most három ízletes recepttel szeretné még teljesebbé tenni a kávézás élményét a kávérajongók számára.


Osztrák melange
Az adventi időszakban sok honfitársunk keresi fel az Osztrák-Magyar Monarchia egykorfi fővárosát, Bécset, hogy felfedezze az ottani karácsonyi vásárok gasztronómiai és kézműves termékeinek kínálatát. Az osztrák melange ezért a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen szinte valamennyi bécsi kávézó kínálatában megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, így akár otthon, a négy fal között is élvezhetjük semmihez sem hasonlítható ízvilágát.

Elkészítéséhez első lépésként főzzünk le egy erős fekete kávét. Ez lehet eszpresszó, vagy akár dupla kávé is, függően attól, mennyire erős kávét szeretnénk elfogyasztani. Ezt követően öntsük bele a kávét egy nagyobb csészébe és szórjuk meg kevéske reszelt étcsokoládéval. Majd a kávéfőző tejhabosítójával készítsünk tejhabot és öntsük rá a kávéra. Végül pedig fújjunk tejszínhabot a tejhabra, végül szórjuk meg fahéjjal és egy kis kakaóval. A végeredmény egy rendkívül ízlésesen tálalt különlegesség, melyet akár a vendégeinknek is felszolgálhatunk.

Latte macchiato
A latte macchiato az egyik legnépszerűbb kávé, mégis kevesen vállalkoznak odahaza az elkészítésére. Első lépésként a tejhabosítóval csináljunk a hideg tejből egy keményebb állagú habot, majd főzzünk le egy eszpresszó kávét a kávéfőzővel. A tejhabot öntsük bele egy magasabb falú átlátszó üvegpohárba és kis idő elteltével csurgassuk rá az eszpresszót. A tejhab könnyű szerkezetéből adódóan el fog válni a forró a tejtől így létrejön a latte macchiatót jellemző látványos rétegződés.

Diplomatakávé
Ezt a kávékülönlegességet elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik az alkoholtartalmú kávékat. A diplomatakávéhoz ugyanis szükség lesz némi tojáslikőrre. Elkészítéséhez először egy előmelegített pohárba öntsünk 4-5 cl tojáslikőrt, majd főzzünk le egy presszó kávét. Ezt követően a kávét öntsük rá a tojáslikőrre, a végeredményt pedig tejszínhabbal és némi kakaóporral díszítsük.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: