2018. december 23., vasárnap

3+1 last minute karácsonyi ajándék, amit a gyerekek is elkészíthetnek
.

Nyakunkon a szenteste, ami nem jelent mást, hogy már csak néhány napunk maradt a karácsonyi ajándékok beszerzésére. A nagy rohanásban gyakran megfeledkezünk a DIY ajándékok szépségéről, pedig nincs is tökéletesebb meglepetés a kézzel készültnél – pláne, ha a család legkisebb tagjai is ki tudják venni a részüket a folyamatból.


Most mutatunk néhány – egy délután alatt – könnyedén elkészíthető ajándékot, amitől garantáltan elolvadnak majd a családtagok és a barátok!

1. Sütimix
Némi kreativitással akár egyetlen befőttesüvegből is ötletes ajándékot készíthettek szeretteiteknek. Édesszájú családtagok számára tökéletes ajándék lehet az instant süteménymix: ehhez nem kell mást tennetek, mint egymásra rétegezni egy üvegben kedvenc receptetek száraz hozzávalóit, mellékelten pedig írni egy használati utasítást, hogy mit is kell tenni az üveg tartalmával. Félóra alatt kész a karácsonyi ajándék, ami nemcsak személyes, hanem praktikus is az ünnepi sütögetésben elfáradt rokonságnak.

2. Karácsonyi gyurmafigurák
Mikulást szeretnétek készíteni? Esetleg hóembert? Adventi koszorút? Nem gond! Készítsétek el Play-Doh gyurmából a díszeket, ha azt szeretnétek, hogy az ajándékkészítés minden perce örömteli legyen! Néhány óra száradás után már csomagolhatjátok is a figurákat, sőt, egy szalag segítségével egy pillanat alatt karácsonyfadíszekké varázsolhatjátok őket.

A Play-Doh idén egy rendhagyó workshoppal is készült az ünnepekre, ahol Csorba Anita kreatív influencer segítségével gyárthattak ajándéktárgyakat a meghívott anya-gyerkőc párosok.  A workshop közben egy kis beszélgetésre is jutott idő, ahol Anita elmondta, miért is tartja fontosnak a kézzel készült ajándékokat, már egészen pici korban is:
„Az apró ajándékok készítése közben a gyerekek megtanulhatják a saját kezűleg alkotott figyelmességek értékét, illetve megtapasztalhatják az ajándékozás örömét is. A játék a szórakoztató pillanatok mellett fejleszti a gyerekek olyan motorikus képességeit is, mint a kéz- és szemkoordináció, sőt a saját kezecskékkel gyúrt ajándékok a picik kreativitását is erősítik” – hangsúlyozta az Inspirációk Csorba Anitától Youtube csatorna vloggere.

3. Hógömb
Nincs karácsony hógömb nélkül! A DIY verzió elkészítéséhez nem kell mást tennetek, mint keresni egy kisebb méretű befőttesüveget, ráragasztani a fedő belső oldalára egy ünnepi figurát, száradás után pedig feltölteni az üveget csillámporral és vízzel. Csavarjátok rá fedőt, kössetek rá egy szép masnit, és mehet is a fa alá!

+1 Fürdőbomba (lásd fotón)
A fürdőbomba egy olyan ajándék, aminek a kicsik és a nagyok egyaránt tudnak örülni, az elkészítését azonban az alapanyagok miatt mindenképpen felnőtt felügyelet mellett ajánljuk. Az összeállítás nem igényel bonyolult előkészületeket, a hozzávalókat pedig beszerezhetjük bármelyik közeli áruházból. Keverjétek össze a keményítőt, a citromsavat és a szódabikarbónát egy kis olajjal, majd töltsétek az egyveleget egy szilikon muffin formába! A végeredmény pár óra száradás után garantáltan felpezsdíti az ünnepi hangulatot.

Megjött a kedvetek a kreatívkodáshoz?
Akkor nincs is más hátra, mint hogy belevessétek magatokat az előkészületekbe, és sok-sok boldog, közös emléket szerezzetek! Sok sikert a készülő ajándékokhoz!

 

Nincsenek megjegyzések: