2018. december 10., hétfő

Élőkép Színház: SZALON




.

Szemelvények a Pirosruhások életéből - vizuális mozgásszínház bemutató. Ünnepeld idén a Luca napot az Élőkép Színház: SZALON című új bemutatójával 2018. december 13-án (csütörtökön) 19.00 órakor a Bethlen Téri Színházban! Az idei Élőkép-bemutatóban újabb arcaikra derül fény, humoros megnyilvánulásaikkal ünnepelhetjük az idei Luca napot.


Fogadó-, vagy átjárószoba, bensőséges, elegáns vagy humoros. Életre kelt női szobrok variálható vörös karimás jelmezükben különböző archetípusokként jelennek meg. Absztrakt gesztusaikkal újra és újraformálják önmagukat – dámából koldussá, piroskából farkassá, takarítónőből húsevő virággá alakulnak. Astor Piazzola bandoneónra írt lélekemelően disszonáns dallamaira és más atmoszféra-teremtő harmonikazenékre szőnek sorsokat, jelenítenek meg groteszk helyzeteket, vagy alkotnak váratlan térkompozíciókat.

A Műhely Alapítvány által szervezett Inspiráció esten a Változás kapui c. etűdben 2002-ben debütált Pirosruhások – improvizatív akciók keretében – azóta Budapest legkülönbözőbb épületeiben – mint az MTA, az Iparművészeti Múzeum vagy a Vásárcsarnok – és terein jelentek meg, tavaly többek között a Budapest Café meghívására a Hősök terén, a Halászbástyán vagy a Szent-István Bazilika előtt találkozhattak velük a járókelők; a Zsolnay negyedben Pécsett, a Thealteren Szegeden, a Szárnyas Sárkány Fesztiválon Nyírbátorban, illetve a Miskolci és Bicskei napokon vendégszerepeltek, s tavaly eljutottak a WSD2017 Nemzetközi Látványszínházi Fesztivál keretében még Taipeibe is! Maga az eredeti tíz perces etűd is bemutatásra került az elmúlt tizenhat év során az Artusban, a Szkénében és a Bethlen Téri Színházban az Etűdök alapszínekre c. est keretében.

Előadók: Luca Izabella, Tímár Dorka, Szalay Heni
Zene: Astor Piazzola, Accordion Tribe, Yann Tiersen
Zenei konzulens: Tankó Barnabás
Látvány, koreográfia: Bérczi Zsófia

Az Élőkép Színház vizuális és interdiszciplináris színházi előadásokat, élő képzőművészeti alkotásokat valósít meg. Formai és tartalmi szempontból újszerű látásmód kifejezésére törekszik, amely során kép és forma, képzet és képzelet szerves egységet alkot az előadóművészettel. Művészeti vezető: Bérczi Zsófia.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Stúdió, Műhely Alapítvány, Bethlen Téri Színház
Külön köszönet: Terebessy Tóbiásnak, Bársony Júliának, Gyöngyösi Adriennek és mindazoknak, akik a Pirosruhások fejlődését egykor segítették!
A teljes árú jegy 2500 Ft, a kedvezményes (diák, nyugdíjas) 2000 Ft
Jegyvásárlással kapcsolatos elérhetőségek: +36 1 700 1433, jegy@bethlenszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: https://bethlenszinhaz.jegy.hu

2018. december 13. 19:00
Élőkép Színház: SZALON
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

Nincsenek megjegyzések: