2018. november 27., kedd

Ünnepi hangulat Pécsett nemzetközi sztárokkal




.

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárt a Széchenyi téren, november 30. és december 23. között. Minden megtalálható lesz itt, ami az ünnepi készülődéshez és a lelki ráhangolódáshoz szükséges. Sőt, egy különleges, dél-afrikai a-capella kórus is hozzájárul az adventi varázslathoz, ugyanis európai turnéjának keretében Pécsre is ellátogat a The Boulevard Harmonists.


A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK), a Pécsi Egyházmegye és a Rotary Klub Pécs együttműködése nyomán közel 150 programból válogathatnak az érdeklődők.

Az adventi műsorfolyamban szerepelnek koncertek, kreatív műhelyek, adventi hangversenyek, állatsimogató, sok mese és természetesen vasárnaponként gyertyagyújtás.



Hétvégente a legkisebbeket várja a Kenderkóc kézműves foglalkozás és népi játszóház. Visszatérő programelem az Adventi mesetár, amelynek keretében a Kodály Zoltán Gimnázium önkéntesei mondják el kedvenc ünnepi történeteiket.

A térzenék és a kórusmuzsikák mellett advent minden vasárnapján hallható lesz a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene című előadása. December 15-én interaktív gyermekkoncertet ad a Tamás Éva Játéktára. Talán a legjobban várt program a The Boulevard Harmonists fellépése lesz, akik december 12-én 18 órakor a Dzsámiban adnak ingyenes koncertet. Az 1994-ben alakult dél-afrikai a capella kórus repertoárja igen széles. Megtalálható benne a különböző korok és stílusok klasszikus zenéitől a populáris zenén keresztül a népdalokig minden, sőt, több eredeti dél-afrikai népdal is. A kórus számos hazai és nemzetközi díjban részesült. 



December 6-án 15-19 óra között a Mikulás többször feltűnik a Széchenyi tér különböző pontjain és a Mikulásházban, ahol a gyerekek természetesen szaloncukorra is számíthatnak tőle.



Az adventi programok zárónapján, december 23-án a pécsi Szélkiáltó ad koncertet a Művészetek és Irodalom Házában. Énekelt versek, egyházi népénekek és karácsonyi énekek csendülnek fel, ajánlva minden korosztálynak.

Olyan adventi kínálatot terveztünk, ahova jó érzés kisétálni a családdal, ami segít abban, hogy a rohanós hétköznapokon is ünnepi hangulatot csempésszen a szívünkbe – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetője.



A sokszínű programok mellett a gasztroudvar több mint 25 kitelepülőjének ínycsiklandozó kínálatából és több mint 30 kézműves portékáiból szemezgethetnek a látogatók.

Fontos, hogy a pécsiek ne hagyják otthon a Tüke Kártyájukat!

A Tüke Kártya tulajdonosok ugyanis az adventi vásár ideje alatt minden étel, ital, ajándéktárgy vásárlásakor 10 százalékos kedvezményt kapnak az árusoktól!



Részletes információk hamarosan az alábbi linkeken.



2018. november 30. - december 23.

Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

Széchenyi tér






Nincsenek megjegyzések: