2018. november 7., szerda

Szépítkezés okosan




-

Az ősz végéhez közeledve nemhiába mennek át teljes változáson a  növények, térnek téli nyugovóra bizonyos emlősök, és indulnak melegebb éghajlatra egyes madárfajták. Legyünk a legnagyobb pörgés közepette is, akkor is elér minket a hideg hónapok hatása, a visszavonulás érzése, és testünk, lelkünk átalakuló szükségletei. Kezdjük a bőrünkkel és a szépségápolással! Néha még a programokat is megéri lemondani, és helyette kicsit otthon maradni egyedül, és magunkra hallgatni, befelé figyelni, a kényeztetésnek teret és időt adni. Pláne ősszel! A smartwater tippjeivel könnyebben, frissebben és harmonikusabban átélhetők – sőt, megélhetők! – az év legsötétebb hónapjai.


A bőrünk a legnagyobb szervünk

Egész testünk legnagyobb méretű szerve a bőrünk, általában mégsem fordítunk kellő figyelmet annak ápolására. A fejtetőtől a lábujjig érdemes figyelnünk bőrünk igényeire és rendszeresen, testre-, testrészre, valamint időjárásra szabottan ápolnunk azt.  Praktikusan: más bőrápolókat használjunk ősszel, mint a többi évszakban, és figyeljünk arra, mit mire kenünk. Ha tehetjük, bővítsük a szépségápolási készletet a szezonnak megfelelő fejbőrápolóval, hajpakolással, hajvégolajjal, szemkörnyéki géllel, arckrémmel, ajakírrel, dekoltázsbalzsammal, testvajjal, kézkrémmel, sarokápolóval és körömágyolajjal egyaránt. Ha tényleg figyelmet és energiát szentelünk minderre, egész összképünk, megjelenésünk életteli lesz!

Példakép: az őszi természet

A fák is erőteljesen reagálnak az őszre: lehullatják lombkoronáikat és tavaszig pihennek. Nekünk is fontos segítenünk bőrünk változásait a hideg évszakok során, és ezt rendszeres, de kímélő bőrradírozással, és a szokásosnál is táplálóbb krémek használatával tehetjük meg. A bőrradírt akár magunk is elkészíthetjük barnacukor és olívaolaj keverékével. Kakaópor hozzáadásával ínycsiklandó lesz a végeredmény, egy kis plusz banán egy jó adag táplálást jelent majd bőrünknek, az avokádópüré kiegyensúlyozza a pirosodásra hajlamos bőrfelületet, egy kis extra méz a fertőtlenítésért felelhet, míg a fahéjas keverékkel pedig zsírégető hatást is kaphatunk.

A természetesebb több

A fák példáját továbbgondolva az őszi fák, bokrok színeit a sminkpaletta és a gardróbunk alapdarabjainak összeállításakor is ajánlatos alapul venni. A hűvösödő, sötétedő hónapok slágerszínei a mélybordó, a mahagónivörös, a kobaltviola, a ciklámen, a fuksziabíbor, sőt, az okkersárga, a mogyoró-, a csau-, a sütőtök-, és akár a smaragdzöld- vagy a kökényszín is telitalálat lehet. Nemcsak az avarnak, de nekünk is ezek az árnyalatok fognak az elkövetkező hetekben a legjobban állni. És a helyes színválasztás mellett a megfelelő mennyiség is fontos szempont: a nagy hidegben, csípős szélben az erős sminket is érdemes hanyagolnunk, hiszen éppen elég kihívást nyújt a szélsőséges időjárás az érzékeny bőrünknek.

Téli álomra ősszel rákészülni

A rövidülő nappalok is azt szorgalmazzák, vonuljunk kicsit vissza, kuporodjunk a takaró alá, és aludjunk nagyobbakat. Ha a teendőink és a dolgos hétköznapok nem is teszik lehetővé, hogy kiadósakat aludjunk, a mennyiség helyett próbáljunk a minőségre törekedni. Alváskor sötétítsük be teljesen a hálószobát, a mobiltelefonunkat tegyük minél messzebbre magunktól, némítsunk le minden elektronikai eszközt, és a jelzőfényeket is kapcsoljuk ki lehetőség szerint. Sőt, ha tudunk, feküdjünk le korán – az éjfél előtti órák sokak szerint duplán számítanak, ha alvásról van szó!

A szépség belülről fakad

Egy dolog teheti a legnagyobb csodát a bőrünkkel: a víz. Kívülről és belülről is fontos megfelelően hidratálnunk magunkat. Kedvenc termálfürdőnkbe akár bérletet is válthatunk, és iktassunk be rendszeresen egy kis termálvizes kikapcsolódást – bőrünk és testünk mellett lelkünk is értékelni fogja a wellness csodás hatásait. De nem szabad elfelejteni, hogy a belső szépség a külsőnkre is hatással lesz, és ebben is kulcsfontosságú a víz: kisugárzásunkon is látszani fog, ha elég szénsavmentes vizet iszunk. Legyen nálunk egy palack smartwater, hogy hidratáltak maradhassunk, bármit tartogat is számunkra akár az ősz, akár a tél!

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: