2018. november 23., péntek

Hétvégén elstartol az első Füred Gastro fesztivál
.

Fókuszban a vadételek. Tíz kiváló Balaton-környéki étterem, a legjobb balatoni borászatok és számos kulturális program várja hétvégén az érdeklődőket az első Füred Gasztro fesztiválra.


Szombaton két ausztriai szuper-produkció is a balatonfüredi Vitorlás térre érkezik: itt lesz a bécsi downtempo-dub-nu jazz színtér veteránja, Klaus Waldeck csapata, majd a sodró balkáni hangulatot idéző és dirty-jazzt játszó DelaDap hoz egy fergeteges táncos-zenés produkciót. Vasárnap a hazai fesztiválszínpadok egyik legkedveltebb formációja, Farkas Róbert zenekara, a Budapest Bár lép fel Behumi Dóri, Keleti András, Kiss Tibor és Mező Misi közreműködésével.

A Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésben első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált, amelyre Csapody Balázs, a Kistücsök étterem vezetője és a Pannon Gasztro Akadémia elnöke szervezésében a balatoni régió tíz kiváló étterme kapott meghívást.
A Sparhelt Bistro, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Kistücsök Étterem, A Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem gasztro-kínálatában kiemelt szerep jut majd a vad alapanyagokból készült kreatív vadételeknek, amelyeket a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedően készítenek majd el a séfek.
A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja majd az ételek mellé.

November utolsó hétvégéjén a Balaton, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei Jókai, Vaszary és Blaha Lujza egyik kedvenc városában, Balatonfüreden egy hangulatos fesztivál keretében találkozhatnak majd egymással, az évről-évre legjobbnak választott Balaton-környéki éttermek kínálatával, a legjobb balatoni borokkal, és desszertként a Karolina kávéház, a Péklány és a Valami Édes desszertbár legfinomabb cukrászati különlegességeivel is. A balatonfürediek számára kedvezményes jegyekkel is készültek a szervezők, az állandó balatonfüredi lakcímmel rendelkezők a lakcímkártyájuk bemutatásával kedvezményesen vásárolhatnak belépőt a fesztiválra.

2018. november 24-25.
Füred Gastro
Balatonfüred, Vitorlás tér
Főbb kulturális programok

2018. 11. 24. szombat
Nyitva tartás: 10:00 – 22:00
10:00 - Óriásbábos utcaszínház: Egy házasság, avagy a három kívánság.
Vásári jellegű, óriásbábos mutatványos előadás, látványos, élőzenés, óriásbábos felvonulással, kikiáltóval.
12:00 - Füred Dixie Koncert
16:00 - Holló muzsikások: Borlegendák
Élő, színpadi koncertműsor, felnőtteknek.
18:00-19:20 – Waldeck koncert (A)
MOL Nagyon Balaton
20:00 – 21:20 – DelaDap koncert (A)
MOL Nagyon Balaton

2018. 11. 25. vasárnap
Nyitva tartás: 10:00 – 17:00
10:00 - A gólyalábas mutatványos kompánia
Látványos utcai felvonulással és gólyalábas, óriásbábos vásári komédia.
13:00 - Budapest Bár koncert
MOL Nagyon Balaton
16:00 - Huzella Péter színpadi műsora
Verses, zenés, bordalos, szórakoztató program.

 

Nincsenek megjegyzések: