2009. szeptember 18., péntek

A színek, hatása




Hasznos tanácsokat hallhattunk és olvashattunk a feng shui kapcsolatépítésre, egészségmegőrzésre, a sikeres, boldog életvitel kialakítására alkalmas pozitív hatásáról. Vajon a stílus, a színek és anyagok hatással vannak-e a boldogulásunkra?




A színek vibrálnak, amire mi emberek több síkon is reagálunk, tudatalattink éppúgy, mint ahogy tudatunk is. A színek befolyással vannak arra, hogy adott környezetben hogyan érezzük magunkat, milyen lesz a kedvünk, ugyanakkor az sem árt tudni, hogy a színek hatásosságára viszont befolyással van az, hogy mások mit gondolnak rólunk, milyennek érzékelnek bennünket. Színekkel gyógyítunk fizikai megbetegedéseket és csalogatunk elő akár érzelmeket is, színekkel újjáalakítunk, méreteket formálunk. Amikor a színekkel játszunk, a fényt is ugyanúgy használjuk, hiszen a fény tartalmazza a teljes színskálát, minden színt a hozzá tartozó frekvenciával. Köztudott, hogy a sötétebb színek például több fényt nyelnek el, mint a világosabbak. Minden elemnek megvan a hozzátartozó színe, mely az energiák milyenségéről ad számot. Ezeket a színeket használjuk arra, hogy megerősítsük énünk vagy életünk egy dimenzióját, amire éppen koncentrálunk vagy vágyunk. A feng shui tanai szerint a harmónia és egyensúly az élet alapvető kulcsszavai, így az imázs kialakításban is első helyen vannak. A színek hatással vannak a kedvünkre, feldobják hangulatunkat, aktivizálják a testet és lelket! A megfelelő színhasználat a legkézenfekvőbb a ruhatárunkban, nem véletlenül, hiszen ezek a ruhadarabjaink találhatók fizikailag a legközelebb a testünkhöz és auránkhoz, amin keresztül energiával töltekezünk fel illetve adjuk le azokat. A színek hatása és eredményessége azonban nap mint nap változhat aktuális kedvünknek és kiegyensúlyozottságunknak megfelelően, ezért érdemes céljainknak és személyiségünknek megfelelően ruhatárunk színeit is néha felfrissíteni és átgondolni. Légy rugalmas, használd a megszerzett tudásodat és tapasztalatodat mindig az aktuális szituációval összehangolva, így tudsz kreatívan és konstruktívan élni a lehetőségekkel.

A negyedik csakra: avagy regenerálódj a testedben!

A negyedik csakra a mellkas közepén

helyezkedik el és a zöld színre reagál Ez a csakra egyúttal az az energiaközpont is, ami a gyógyulás összes aspektusát koordinálja.
Ha például nincs benned elég lelkesedés vagy energia egy adott feladat elvégzéséhez, viselj valami pirosat! A piros segíteni fog az egyes energiacentrum aktiválásában és hozzásegít téged a feladat sikeres megoldásához. Ha például személyes jellegű beszélgetésre készülsz, viselj zöldet, ami a szívcsakrát nyitja és élénkíti. A kék nyugtató, lazító. Forró nyári szezonban a külső hőmérsékletet érdemes ellensúlyozni a víz energiáival, ami segít lehűlni és optimalizálja a bennünk lévő csí energiákat.Egészségünk szempontjából a legjobb színek a zöld és a kék, a rét, az ég és a tenger színei. Ezek, a tisztaság és nyugalom szimbólumai, jó kiindulási alapot biztosítanak az egészségünknek. A zöld a testi-lelki harmóniát, kirobbanó energiát ad, míg a kék szín időtlenséget és kiegyensúlyozottságot kölcsönöz. A feng shui utasításainak betartásával nemcsak a megjelenéseden vagy kinézeteden változtathasz, hanem az életed számtalan területén is.


Lyn de Gara - Feng Shui Magazin

Nincsenek megjegyzések: