2009. szeptember 15., kedd

Hagyományos magyar étterem a trendy torontói tenger közepén




Bécsi szelet a torontói Country Style Hungarian Restaurant-ban

Bécsi szelet a torontói Country Style magyar étteremben


Sushi restaurantok, Vietnámi Pho levest felszolgáló éttermek és az egymás után sorakozó wi-fi-vel ellátott trendy bisztrók és kávézók közül egyre jobban kitűnik a Country Style nevet viselő magyar étterem Torontó híres Bloor Street-jén. A Country Style piros-fehér kockás asztalterítőiről és a barna faburkolatról tudni lehet, hogy itt bizony nem sok minden változott az elmúlt évtizedek során és hogy itt inkább az autentikus, házias hangulatra épül az étterem renoméja. Egy hűvös, szeles decemberi délután sétáltam be először a Country Style-ba, miután landoltam a belvárosi City Centre repülőtéren és becsekkoltam a Bloor Street-ról nyíló hotelbe. Délután 4-kor pont ebéd és vacsora között volt és így csak néhány magyar bácsi üldölgélt az étteremben. Annyit kivettem beszélgetésükből, hogy ez a kis csoport rendszeresen összeül délutánonként, ahol presszó mellett politizálnak, vagy éppen a mindennapi élet kielégítetlenségeit elemzik. Most éppen Barack Obamáról volt szó, de azért Stephen Harper-re és a torontói önkormányzat mulasztásai is szóba kerültek.

A Magyar Képek című kanadai magyar televízió adásban reklámozták többször a Country Style-t. A reklámban az egyik műsorvezető éppen egy óriási bécsi szeletet rendelt, citromgerezddel ellátva. Mivel Ottawában és Montreálban sajnos nincs lehetőségem bécsi szeletet rendelni, gondoltam hogy rövid torontói utam fénypontja lehet a Country Style-ba való látogatás. A torontói Country Style Restaurant bécsi szeletje Magyarországon is egész biztosan megállná helyét. A vékony, ropogos szelet az egész tálat lefedi és ehhez különösen jól jön akicsit édeskés uborka-saláta. Üdítővel, burgonyával és borravalóval együtt az egész menű kijött husz dollárból. Másnap megint visszamentem a Country Style-ba és ekkor pedig a paprikás csirkét próbáltam ki, húslevessel és palacsintával együtt. Ez sem okozott csalódást.

A Country Style az egyik utolsó magyar étterem Torontó szívében. A 450 Bloor Street West alatt található a magyar restaurant. Az étterem által felszolgált tálakra mindenképpen illik a “comfort food” jelző és a Country Style olyan hagyományos, autentikus és no-nonsense restaurant melyből sajnos egyre kevesebb található Kanadában.

Ádám Christopher


Forrás: Kanadai Magyar Hírlap

Nincsenek megjegyzések: