2014. október 31., péntek

Verdi: Requiem



.


Giuseppe Verdi gyászmiséje, a Requiem a zeneirodalom egyik legismertebb és legkedveltebb kompozíciója hangzik el október 31-én a Szent István Bazilikában. Verdi e kései alkotása viszonylag ritkán hallható, mert előadása nagy létszámú, professzionális előadói apparátust és kiváló szólistákat igényel.


Az október 31-i hangversenyen a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus, a Budapesti Ifjúsági Kórus és a Monarchia Szimfonikus Zenekar működik közre, vezényel: Virágh András. Az est szólistáinak személyében a generációk találkozásának lehetünk tanúi. A fényes karrier előtt álló Szakács Ildikó szoprán és Gion Zsuzsanna mezzoszoprán szólisták a fiatal, tehetséges énekesek élvonalát képviselik, Molnár András tenor és Kováts Kolos basszus szólisták pedig azok a legendás személyiségek, akik művészetükkel meghatározták a magyar operaéneklés irányvonalát.

Budapest egyik legjelentősebb zenei eseményeként az október 31-i Verdi: Requiem előadása magában hordozza a november 2-i Halottak Napját, a koncerten a közönség a Szent István Bazilika felemelő környezetében méltó módon érezheti át a szerző gyászmiséjének gondolatait.

Közreműködnek:
Szakács Ildikó - szoprán
Gion Zsuzsanna - mezzoszoprán
Molnár András - tenor
Kováts Kolos - basszus
Budapesti Kórus
Budapesti Ifjúsági Kórus
Monarchia Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Virágh András

2014. október 31. (péntek), 20.00
Verdi: Requiem
Szent István Bazilika

www.organconcert.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: