2014. október 7., kedd

Ismét Amerikában turnézik a Historica



.
Immár harmad ízben repüli át az óceánt Ézsiás Péter és csapata. Ezúttal a zenekar megújult akusztikus társulata látogatja végig azokat a magyarlakta településeket, ahol a Historica akusztikus zenekar tagjai és vendéglátóik együtt ünnepelhetik az 1956-os októberi forradalom ötvennyolcadik évfordulóját.

Ünnepi koncerttel emlékezik a magyar forradalom és szabadságharc ötvennyolcadik évfordulójára megújult Historica akusztikus zenekar (Ézsiás Péter - ének, gitár, Hegyi Károly - billentyűk, vokál és Huszárik Zsolt - gitár, vokál). Október 25-én a Reményik Sándor Magyar Iskola meghívására Los Angelesben a San Fernando-völgyi Magyar Református Egyház színháztermében akusztikusra hangszerelt változatban adják elő a már jól ismert és új Historica-dalokat.

Hegedűs István tájékoztatása szerint a The Hungary Initiatives Foundation önzetlen támogatásával Jakabffy Zsolt református lelkipásztor immár harmadik - mindannyiszor nemzeti ünnepeinkre eső - alkalommal látja vendégül a magyar történelmi hagyományokat ápoló és eseményeket megéneklő zenekart. 

Ézsiás Péterék útja innen egyenesen Arizóna államba vezet, ahol november 2-án a phoenixi magyarok várják őket, majd a Hollywoodi Magyar Református templomban is koncerteznek. Az ünnepi megemlékezés persze a déli államban sem marad el, ehhez a Phoenixi Magyar Református Egyház biztosítja a kereteket. Az Angyalok városában várhatóan még két fellépésre kerül sor: a Magtárban a Hívnak a csillagok című zenés irodalmi műsorukkal mutatkoznak be, majd részt vesznek a Los Angelesi Magyar Házban az ottani magyarság hivatalos ünnepségén is.

https://www.youtube.com/watch?v=5txxa6E-Now


Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: