2014. október 3., péntek

Design és sajtófotó holland szemmel





A szerteágazó holland kulturális élet izgalmas szeleteit mutatja be a DACS -Hollandia, királyság! programsorozat, melynek része az október 26-ig tartó World Press Photo kiállítás, és Hollandia lesz a díszvendége az október 3-án induló Design Hét Budapestnek is.

A DACS - Hollandia, királyság! programsorozat részeként jelentkezik idén a World Press Photo kiállítás. A díjnyertes fotókon át láthatjuk az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. A kiállítás olyan bepillantást tesz lehetővé, ami sehol máshol nem található. Sokban hozzájárul ahhoz, hogy a kiállítást látogató milliók lokálisan „képben legyenek" a világ sorsával, hogy tisztábban lássák a világ eseményeit, hogy megértsék, mi zajlik körülöttük. A World Press Photo kiállítás jelentősége több mint egy kiemelkedő vizuális élmény. Azon túl, hogy képileg lenyűgöző, a pártatlan tájékoztatás révén toleranciára, empátiára, emberségre nevel.
Az október 3-án induló idei Design Hét Budapest az Átvitt értelem címet viseli, és a technológiai innováció és az emberi környezet közötti átformálódó viszonyra koncentrál. Az idei eseménysorozat díszvendége Hollandia, ami alkalmat ad a világ élvonalába tartozó holland design-szcéna bemutatkozására, illetve a két ország kreatív iparági szereplői közötti kapcsolatok megerősítésére. A kortárs holland design élvonalát bemutató programok áttekintést adnak a designerek szerepéről az új technológiák és a mindennapi élet közötti kapcsolatok kialakításában, illetve arról a produkciós, üzleti és kereskedelmi háttérről is, ami a holland designt a világ élvonalába és az ország kulturális életének középpontjába emelte.
DACS - Hollandia, királyság! programsorozat ezeken a kiemelt programokon kívül rengeteg élményt és érdekességet kínál, az elektronikus zenei partiktól kezdve, a performanszokon át az egyetemi előadásokig. Ezek részleteit folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők a www.dacs.hu oldalon vagy a rendezvény Facebook-oldalán.

Nincsenek megjegyzések: