2014. február 24., hétfő

Lovag és Fitos - Egy lehallgatott szerelem - Tóth Miklós könyvének bemutatója





Pytheas Könyvkiadó, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és a Kommunizmus Bűnei Alapítvány szeretettel meghívja Önt és kedves családját
Tóth Miklós Lovag és Fitos - egy lehallgatott szerelem 1968-1969 című könyvének bemutatójára.
Megnyitó beszédet tart: Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke.
A könyvről beszélgetnek Tóth Miklóssal a könyv szerzőjével, Balázs Attila a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója, Hantó Zsuzsa a Kommunizmus Bűnei Alapítvány tagja és Kelemen Eörs a Pytheas Könyvkiadó igazgatója. A könyvből Erdélyi György előadóművész olvas föl részleteket.
A könyvbemutató színhelye: Barabás Villa, Budapest XII. ker. Városmajor u. 44. 
Az olvasó egy, a születése pillanatától meg-szűnésre ítélt szerelem regényét tartja a kezében. Szereplői 1968-69-ben maguk sem tudták, hogy az állambiztonsági szervek játékszerei. E szervek a két fiatalt, az angol követség titkárnőjét Alexandrát („Fitos" fedőnévvel) és a műegyetemi hallgatót Miklóst („Lovag" fedőnévvel) nemcsak állandó meg-figyelés alatt tartották, hanem különböző módon „segítették" szerelmük kibontakozását. „Biztosították" találkáik színhelyeit, ahol titokban magnó- és fotófelvételeket készítettek, amint erre a kutatható dossziék rávilágítanak. Mindezt annak érdekében tették, hogy a két fiatal vádolható legyen kémkedés vagy egyéb bűncselekmény elkövetésével. Miközben szurkolunk szerelmük beteljesedéséért, ízelítőt kapunk az állambiztonsági szervek tevékenységéről.
2014. február 25. kedd, 10.0012.00
Forrás:   Hegyvidék - ittlakunk.hu

Nincsenek megjegyzések: