2010. szeptember 27., hétfő

VERSFESZTIVÁL



Összeállt a versenyprogram

30 versszínházi előadás: performansz, egyéni és társas előadóest, 10 vers- és világzenei koncert, több versfilm, és számtalan versmondó egyéni előadása látható, hallható az idei, 12. Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyprogramjában - jelentette be Lutter Imre fesztiváligazgató, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke. A Pécsi Ifjúsági Központban október 12-én startoló fesztivál versenyprogramjában minden eddiginél több hivatásos társulat, előadó és zenekar kapott helyet.

Lutter Imre portréfotóját Fogarasi Zoltán készítette.

Versszínház kategóriában találkozhat a közönség például a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal, a budapesti Holdvilág Kamaraszínházzal, a szabadkai Életjel irodalmi élõújság – Csáth Géza Baráti Társaságával, Laczkó Teklával, a Szatmárnémeti Északi Színház tagjával, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével, de versenyez Rékai Nándor színész, Orbán Júlia, Varga Kata-Lina előadóművész és Torma Mária magiszter versmondó is.

Verszene kategóriában ringbe száll a Csillag születik felfedezettje, a Kávészünet együttes, a Szilágyikata Kísérleti Tánczenekar, az Eastern Station, vagy a M.A.T.T zenekar.

Hazai pályán lép fel a Pécsi Vígságtévők, az Escargo Hajója AlterNaív, Kovács Dorina és Papp Zoltán, a Tamás Éva Játéktára és az Apolló Kulturális Egyesület A-Team formációja.

A Kaleidoszkóp VersFesztivál színpadain ismert és népszerű mûvészek mellett hazai és határon túli, a színházi és a pódiumművész szakma által nagyra becsült alkotók, és művészi hivatást választó fiatalok is bemutatkoznak.

Megannyi kuriózummal kecsegtet a fesztivál a versenyprogramon túl is, csak két példa: mainstream és underground – VersBarátok Közt az RTL Klub sorozatsztárjainak előadásában, és nemzetközi premierként Shakespeare szonettjeinek teljes megzenésítésű előadóestje Mátyás Zsolt Imre színművész (Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház) és a Theatron – Varázshegy produkciójaként.

A teljes program megtalálható a www.versfesztival.hu oldalon.

A versmondás és a versfilmek versenyére 2010. október 1-ig (péntekig) lehet jelentkezni.

2010.09.26.

Szelényi Lili (1983, Kőszeg – Budapest)
E-mail: media@prherald.hu
Forrás: PR Herald (MVE)
http://www.vers.hu
http://www.versradio.hu
http://www.versmondo.hu


Nincsenek megjegyzések: