2014. november 24., hétfő

The Piano Guys Budapesten.


Először látogat hazánkba a világ legnépszerűbb modern-klasszikus formációja, a The Piano Guys. A zenekar 2014. november 25-én a budapesti Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.Az amerikai Utah államból származó együttes interneten terjedő szenzációvá vált a sikeres és feltűnően eredeti, saját készítésű zenei videóik sorozatával. A muzsikusok 2011-es összeállása óta már több mint 35 klip született, melyeket összesen 300 milliónál is többször tekintettek meg. Sikerüket a klasszikus zene és a pop zene sajátos keverésének köszönhetik.
De kikből is áll a The Piano Guys? A zongorista, Jon Schmidt és a csellista, Steven Sharp Nelson kettőséből áll a formáció. Ugyanakkor a másik két személy - Paul Anderson és Al van der Beek - egyaránt fontos tagjai az együttesnek.
A The Piano Guys elnevezést Paul Anderson Utah állambeli zongoraáruháza ihlette. Az üzlet reklámarca az Anderson által kidolgozott Facebook promóciós oldalon és a YouTube csatornáján a leghíresebb helyi zongorista, Jon Schmidt volt, aki akkor már nyolc albumot és hét kiadott zongora könyvet tudott maga mögött. Az egyik fellépésre a zongorista, egy fiatal vendégművész, Steven Sharp Nelson kíséretében jelent meg, aki kalandosan kombinálta a hagyományos csellójátékot ütős effektekkel.
A csapat, a legkésőbb csatlakozott Al van der Beek-kel lett teljes, aki eredetileg zenész családból származik, több hangszeren játszik és énekel. Saját otthoni stúdiója adott otthont a The Piano Guys album munkálatainak, valamint társszerzői megbízást is kapott.
A 2012 februárjától folyamatosan koncertező zenekar fáradhatatlanul készíti káprázatos, gazdag látványvilággal rendelkező videóit is, melyek rohamosan növelik a kedvelőik számát, naponta több ezer új megtekintéssel büszkélkedhetnek! A The Piano Guys zseniális muzsikusainak szakmai munkája és a videó-megosztókon véghezvitt on-line bravúr eredményeként rajongótáboruk mára milliós nagyságrendű.
A The Piano Guys videók szakítanak a klasszikus zenei hagyományokkal. A rendhagyó stílus rendhagyó helyszínekért és soha nem hallott zenei hibridekért kiált. A videók csodálatos esőerdőkön, hegytetőkön és építményeken repítenek bennünket a leggyönyörűbb dallamokból szemezgetve, az örök klasszikusoktól és napjaink slágereiből. Hogy is hangzik Mozart, Vivaldi vagy Beethoven mindenki által ismert dallama Adele, a Coldplay, a One Direction vagy David Guetta világslágereivel egy színpadon, vagy akár közös szerzeményben?
Hogy nyernek új értelmezést kedvenc filmzenéink, a Mission: Impossible vagy a Star Wars dallamaitól a Gyűrűk Urán át a Jégvarázsig? A  példátlan sikertörténet igazolja, hogy a végeredmény igazán meggyőző. Az egyedülállóan mai stílus és a kivitelezés karöltve testesítik meg a The Piano Guys célját: eljuttatni a klasszikus zenét a fiatalokhoz. „Sok szülő a zenénket használja, hogy megmutassák a gyerekeknek, milyen szórakoztató is lehet a klasszikus zene és motiválják őket, hogy tanuljanak hangszereken"- mondja Schmidt.
A népszerű amerikai formáció európai turnéja keretében a Magyar Virtuózok és a Broadway jóvoltából november 25-én, csupán egyetlen alkalommal, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Akik ismerik a The Piano Guys videók magával ragadó hangulatát, minden bizonnyal egy felejthetetlen élő koncertre számíthatnak.
2014. november 25. (kedd), 20:00
The Piano Guys
Papp László Budapest Sportaréna
http://thepianoguys.com/
http://www.youtube.com/watch?v=0VqTwnAuHws
http://www.youtube.com/watch?v=fz4MzJTeL0c
http://www.youtube.com/watch?v=Cgovv8jWETM
 
Lantai József - EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: