2014. november 15., szombat

Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid!.


2014. november 14-től Budapesten látható a Kockabirodalom - Építsd meg az álmaid! című kiállítás, mely az első utazó tudományos építőkockás kiállítás. Először látható Magyarországon egy olyan kiállítás, mely lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy felfedezhessék a technika szépségeit kizárólag a játék, az építőkockák és az interaktív modellek felhasználásával.


Az interaktív kiállító részben a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit, a mintegy 40 négyzetméteres videó bemutató területen animációs tudományos videókat tekinthetnek meg. A Játszóházban építőkockák tízezrei sorakoznak, a moziban a legújabb és legsikeresebb meséket nézhetik meg a gyerekek és az igazi meglepetés kicsik és nagyok számára egyaránt a Játszóház lesz.

Nincs egyszerűbb út, hogy a gyerekek megszeressék a technika világát, minthogy ellátogatnak erre a fantasztikus, interaktív kiállításra. A mai kor gyerekei a technológia világában nőnek fel; a legújabb szerkentyűk az életük részét képezik. Ez a kiállítás lépést tart az idővel! A legkorszerűbb technológiát hozza el: iPadeken tanulhatnak a gyerekek. Lenyűgöző technikai videókat nézhetnek meg segítségükkel, melyeket speciálisan nekik készítettek.

A játék fontos és alapvető része a gyerekek fejlődésének. A gyerekek imádnak játszani és szeretik a kihívásokat, amiket a szerkentyűk és egyéb érintőfelületes kütyük kínálnak. A játék kivételes helyet foglal el a gyermek fejlődésében, segítségével megtapasztalják a hibákat, javítják a hibákat, kutatnak és levonják a tanulságokat.

A kiállítás célja:
- az izgalmas és szórakoztató időtöltés, miközben a gyermeki kíváncsiságon és érdeklődésen
  keresztül tanulási folyamat is végbe megy.
- az „meg tudom csinálni" érzés biztosítása.
- a tudományos tételek és elvek magyarázása, melyek a mindennapjainkban is jelen vannak
- a tudomány és gyermek belső világa közötti közös nyelv megtalálása.
- a klasszikus mechanika alaptételeinek elsajátítása.
- a további tanulmányokra való ösztönzés a mechanikai design és mérnökség területén.

A kiállítás részei:
Az interaktív kiállító részben a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 megépített modell várja az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. Ezek a modellek táblagépekkel irányíthatóak.

A mintegy 40 négyzetméteres videó bemutató területen a látogató animációs tudományos videókat tekinthet meg. Ezek az oktató videók a gyerekek nyelvén tanítanak a mechanikáról. A vicces mozgóképek szórakoztatják a szülőket és gyerekeket egyaránt.

Szórakozz! és Játssz! Játssz! Játssz! A Játszóházban építőkockák tízezrei várjak a látogatókat korosztálytól függetlenül, hogy mindenki elkészíthesse saját modelljét.

A moziban a legújabb és legsikeresebb mesék várják a gyerekeket.

A Tanulószobában 30 perces vezetett foglalkozásokon különböző szerkezeteket és gépezeteket lehet építeni. Ez kiváló közös program a szülők és gyerekek számára, miközben a gyerekek megismerkedhetnek a fizikai alapvetésekkel. Az elkészíthető szerkezetek között van a futószalag, a körhinta vagy éppen versenyautó, melyek egy építőkocka készletből az iPadek által instruálva épülnek és mozdulnak meg.

2014. november 14.-től
Kockabirodalom - Építsd meg az álmaid!
VAM Design Center
Budapest, Király utca 26.

https://www.facebook.com/kockakiallitas?ref=ts&fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=diw0VNQMDf0

Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: