2014. november 11., kedd

Advent Budapesten
2014. November 28-án nyit az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár. Fényliget, korcsolyapálya és kulturális programok a Városháza parkban.


Második alkalommal rendezik meg az Advent Budapesten téli fesztivált a Deák tér melletti Városháza parkban. A főváros legszebb és legcsaládiasabb adventi rendezvénye 2014. november 28-tól december 31-ig várja a látogatókat. Tarlós István főpolgármester idén is itt gyújtja meg Budapest ünnepi fényeit.
A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által szervezett téli fesztivál ebben az évben is számos meglepetéssel és újdonsággal készül, hogy még ünnepélyesebbé és tartalmasabbá tegye a karácsonyvárás időszakát. Az egyedi kézműves termékeket és finom falatokat kínáló karácsonyi vásár mellett a téren felállított Üvegházban kulturális programokat is szerveznek. Idén egy 200 négyzetméteres korcsolyapálya is várja a gyerekeket, melyet minden nap 11 és 19 óra között díjmentesen vehetnek igénybe.
A Deák tér közvetlen szomszédságában található Városháza park erre az időszakra Budapest legszebb fényligetévé változik. Fő attrakciója idén is az óriási adventi koszorú lesz, melynek első gyertyáját advent első vasárnapján Tarlós István főpolgármester gyújtja meg a hivatalos megnyitón. Ezzel egyidejűleg üzemelik be Budapest ünnepi díszkivilágítását, melyet városszerte a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. biztosít.
A tér központi részén elhelyezkedő fűtött Üvegházat ezúttal karácsonyi meseszalonként rendezik be. Hétköznap esténként művészeti iskolák, zeneiskolák és amatőr együttesek adják itt elő karácsonyi műsoraikat, hétvégenként gyerekprogramok, betlehemes játék, kézműves foglalkozás, sportbemutató, bábszínház, ünnepi gyertyagyújtás, közönségtalálkozók, jazz és világzenei koncertek várják az érdeklődőket.
Idén is készülnek a Mikulás-várásra, december 13-án és 14-én megszervezik a határon túli iskolások hétvégéjét, advent negyedik vasárnapján pedig itt gyújtják meg a Magyarok Gyertyáját, melyhez a helyszínen is gyűjtik a gyertya-adományokat. Egyéb jótékonysági akciók mellett macigyűjtést is szerveznek a hátrányos helyzetű gyerekek részére.
Az Üvegház mellett köztéri installációként kiállítják azt a közel 100 stilizált fenyőfát, melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívására környezettudatos eszközökkel óvodás és iskolás csoportok díszítenek fel. Minden pénteken újabb alkotásokkal bővül a fenyőerdő, melynek darabjait a szervezők lefotózzák és feltöltik a fesztivál Facebook-oldalára. A közönségtől legtöbb szavazatot kapott fák alkotói értékes jutalomban részesülnek.
FELHÍVÁS - Fellépési lehetőség az Advent Budapesten téli fesztiválon!
A Szabad Tér Színház felhívása művészeti iskolák és zeneiskolák hallgatói, valamint amatőr hagyományőrző és művészeti csoportok számára.
A jelentkezéseket 2014. november 24-ig fogadják.
A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által szervezett Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár ebben az évben is számos meglepetéssel készül, hogy még ünnepélyesebbé és tartalmasabbá tegye az ünnepvárás időszakát. A Deák tér melletti Városháza park központi részén elhelyezett, idén meseszalonként berendezett Üvegházban ingyenesen látogatható kulturális programokat szerveznek, ahol fellépési lehetőséget biztosítanak a jelentkezőknek.
A fellépés helyszíne: az Üvegház, amely egy színházi alaptechnikával felszerelt, fűtött, emelt színpaddal nem rendelkező, kb. 100 fő befogadására alkalmas, kizárólag a fesztivál idejére kialakított játszóhely.
Időszaka: 2014. december 1. és december 23. között, hétfőtől csütörtökig, a koraesti órákban.
A fesztivál ezúttal kisebb létszámú csoportokat tud fogadni max. 10-15 főig. A szervezők hang- és fénytechnikát biztosítanak, öltöző kialakítására nincs lehetőség, hangszereiket a fellépők maguk biztosítják és szállítják.
JELENTKEZÉS
- minimum 20, maximum 50 perces műsorral
- téma: a karácsonyi ünnepkör
- cím, rövid leírás, színlap / fellépők neve, létszáma, technikai igény, 1 db fotó beküldésével
- az alábbi címen: sajto@szabadter.hu  (Miklós Melánia), 06-1/3755-922/112
- határidő: 2014. november 24.
Időpontfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik, a szabad időpontok függvényében.
A fellépőknek díjazást és útiköltség-térítést nem áll a szervezők módjában fizetni, a fellépésért bérleti díjat nem kérnek.
www.adventbudapest.hu
www.szabadter.hu
Forrás: Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: