2014. május 31., szombat

Superior Vinum Hotel - Kiskőrös



.

Bács-megye szívében, Petőfi szülővárosában, Kiskőrösön találjuk a háromcsillagos Superior Vinum Hotelt, a „Mediterrán gyöngyszemet". Egy nap az igazi, autentikus, alföldi régióban. A fővárostól valamivel több mint 100 km után, az M5-ös autópályáról lehajtva érkezhetünk Kiskőrösre, melyhez az út a művelt rendezett szőlősorok és virágzó bodzamezők mentén vezet.

Pohankovics Pál tulajdonos és Pohankovics Edit szálloda igazgató tájékoztatása alapján, a „Mediterrán gyöngyszem - a Hotel Vinum fejlesztése komplex szolgáltatásokkal és technológia korszerűsítéssel" elnevezésű uniós pályázat során mintegy 337 millió Forintból valósult meg az a beruházás, melynek eredménye egy modern, elegáns, igazi ékszerdoboznak számító szálloda, a Superior Vinum Hotel. A nagy részben akadálymentesített épületet, az innovatív és környezetkímélő kivitelezési megoldásoknak köszönhetően geotermikus hűtés- fűtésrendszerrel, valamint napkollektorokkal és napelemekkel szerelték fel.
A hangulatos, árkádos, mediterrán udvarról a modern építészeti megoldásoknak köszönhetően jól látszik a kerttel eggyé nyitható rendezvényterem, mely akár 230 fő befogadására is alkalmas, főként esküvők és bálok számára. Szintén kuriózumnak számít a mediterrán udvarral összenyitható wellness részleg, ahol a 30 fős élménymedence mellett, gyermekpancsoló, finn-és infraszauna, valamint masszázs és beauty részleg várja a vendégeket. Az aktív pihenés kedvelői pedig a szálloda földszintjén kialakított konditermet is használhatják, vagy akár kerékpár túrát is tehetnek, hiszen a hotelben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség. A szálloda kialakításakor figyelmet fordítottak a családosokra is, a 26 szobás hotelben ugyanis dupla komfortos szobák és gyermek játszóház biztosítják a kényelmet. A
családok mellett azonban cégek számára is ideális helyszínt nyújt a Vinum Hotel. A korszerű technikai eszközökkel felszerelt 80 fős konferenciaterme, valamint a 20 fős tárgyaló egyaránt alkalmas konferenciák, előadások, sajtótájékoztatók, vagy akár workshopok megtartására. A szintén impozáns építészeti megoldásokkal kialakított 100 fős, az alföldi konyha remekeit felsorakoztató étteremben egy kellemes ebéd vagy vacsora mellett megpihenhetünk.
A szálloda vezetőségének eltökélt célja a helyi és a környékbeli turisztikai látványosságokkal és programlehetőséggel együttműködve növelni a térség vonzerejét. Ezt bizonyítandó a programban helyet kapott a helyi termál- és strandfürdő, mely egész évben várja vendégeit. A fürdő gyógyvize nemcsak a hazai, hanem a külföldi turistákat is szép számmal vonzza, hiszen jótékony hatásának köszönhetően a minősített gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Tudományos vizsgálatok megállapításai szerint olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. Emellett a fürdő természetesen a kisgyermekek számára és az úszni vágyóknak is biztosít sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.
Ha Kiskőrösön vagyunk kihagyhatatlan program meglátogatni Petőfi Sándor szülőházát. A XVIII. században épült szülőház az ország első Petőfi múzeuma, mely mellett az év múzeuma címet több ízben elnyerő Petőfi Irodalmi Múzeum áll, otthont adva állandó és időszaki kiállításoknak egyaránt. A város emellett egy Szlovák Tájházzal, egy Közúti Szakgyűjteménnyel, valamint az autós világ kuriózumait rejtő Old Car Múzeummal is büszkélkedhet változatos programokat kínálva ezzel a turistáknak.

http://petofimuzeum.hu/

A helyi látnivalókat kibővíthetjük a szomszédos Soltvadkertre látogatással, mely út akár kerékpárral is megtehető. A város nemcsak Korona cukrászdájáról, hanem a Vadkerti - taváról is nevezetes, mely a fiatalabb korosztálytól egészen az idősekig kínál strandolási lehetőséget, sőt a gyermekek számára igazi élményt nyújt a közeli Kalandpark is.

http://www.szentkoronacukraszda.hu/

A turisztikai látványosságok és fürdőzési lehetőség közepette nem mehetünk el érintetlenül a térség egyre növekvő borturizmusa mellett, így bármely napunk méltó lezárásaként a 2013 nyarán készült, soltvadkerti, kézműves Lantos Borászatba eltölthetünk néhány felejthetetlen órát. Már a Borászat külső megjelenése is sejteti, hogy nem akármilyen helyre érkeztünk, mely érzést a Borház különleges belsőépítészeti és design megoldásokkal kialakított fogadótere csak tovább erősít, nem beszélve a tulajdonos párról, akik vendégszeretete és közvetlen, családias hangulata áthathatja az estét. Egy 5 tételes borkóstolóval és pincelátogatással egybekötött borvacsora, mely a háztáji remekeket sorakoztatja fel, igazi kulináris élmény a gasztronómia szerelmesei és a borkedvelők számára. A 80 fő befogadására alkalmas tér, a 11 tételből álló borsor és boralapú koktélok tökéletes választás borvacsoráknak, a könnyed baráti estéknek, de akár a kisebb családi eseményeknek is. Mediterrán hangulatú terasza remek helyszíne a nyáresti kikapcsolódásoknak, grill vacsoráknak. 

http://www.lantosbor.hu/

A kiskőrösi Vinum Hotel (Petőfi Sándor út 106 )a környék változatos, színes adottságainak köszönhetően a baráti társaságoktól kezdve, a családokon át még az üzleti szféra szereplői számára is remek lehetőségeket tartogat.
Bátran kijelenthetjük, hogy hazánk egy újabb számtalan látványosságot és programot rejtő utazási helyszínnel gazdagodott. Kiskőrös és térsége olyan vidék, ahol a hagyománytisztelet, a kulturális értékek remek összhangot alkotnak a mai kor vonzó gasztronómia és borturisztikai programjaival és ahol egy hosszú hétvégénél rövidebb időt nem érdemes eltölteni.

http://www.vinumhotel.hu/
https://hu-hu.facebook.com/pages/Vinum-Hotel/227758987364240
http://kiskoros.hu/


Forrás: Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: