2014. május 3., szombat

Hamlet- a Globe Színház előadása




Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Budapest, Margitsziget

William Shakespeare: HAMLET
A halogatott bosszú drámája, eredeti előadásban.
A Shakespeare’s Globe Theatre előadása.
2 óra 40 perc, magyar nyelvű felirattal



június 21. szombat, 20:00

Shakespeare születésének 450. évfordulóján világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról.

A londoni Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indul: a Globe to Globe Hamlet vállalkozás célja, hogy két év alatt a világ összes országába eljuttassa a Hamletet, melyet 2014 áprilisában mutatnak be Shakespeare egykori színházában, az eredeti állapotában rekonstruált és 1990 óta újra üzemelő Globe Színházban, a társulat művészeti vezetője, Dominic Dromgoole rendezésében.

A vadonatúj produkció Shakespeare klasszikus tragédiájának akasztófa humorát hangsúlyozza, középpontba állítva nyelvezetének páratlan gazdagságát és leleményességét. A színészek egy csaknem üres színpadon adják elő a jól ismert történetet, ugyanúgy a szó erejével teremtve meg a cselekmény közegét, ahogy Shakespeare idejében is.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő társulat előadását különleges technikai kivetítés teszi teljessé, amely ebben a formában csak Magyarországon lesz látható.

A Hamlet Shakespeare egyik leggyakrabban játszott és legismertebb drámája. A politikai intrikát, a filozófiai elmélkedést, a szexuális megszállottságot, a tragikus mélységet és vad humort ötvöző mű „határtalan költészet”, Shakespeare zsenialitásának legteljesebb kifejezése.

Bővebb információ:

http://www.shakespearesglobe.com/theatre/whats-on/globe-theatre/hamlet-globe-to-globe


Forrás: www.jegy.hu/program/hamlet-a-globe-szinhaz-eloadasa-48917

Nincsenek megjegyzések: