2019. március 25., hétfő

Már lehet jelentkezni Gyuri bácsi gyógynövénytúráira




.

A nagy érdeklődésre való tekintettel Gyuri bácsiék idén májustól-októberig hirdettek gyógynövényismereti túrákat. Új túravezető és új túratípus is debütál, így már négyféle túra közül választhatnak a Bükk és a gyógynövények szerelmesei.

Gyuri bácsi és csapata több mint 10 éve szervez gyógynövénytúrákat Bükkszentkereszten. Az élvezetes szakvezetés és a gyönyörű környezet sok természetrajongót csábít a Bükkbe, ezért a túrák az elmúlt években szinte már a meghirdetés napján beteltek
„Azért, hogy senki se maradjon le, idén már májustól-októberig szerveztünk túrákat. Ez a megnyújtott szezon az ismeretterjesztés miatt is fontos, hiszen így a kora nyári és az őszi gyógynövényeket is megismerhetik az érdeklődők, másrészt az elő- és az utószezonban azok is ellátogathatnak ebbe a csodálatos bükki környezetbe, akik a nyarat máshol töltötték – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapetua, Gyuri bácsi lánya.
De nemcsak a túranapok száma szaporodott, hanem a választható túratípusok is gazdagodtak: idén a gyógynövények otthoni felhasználását bemutató életmódtúra is indul Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus vezetésével.
A túrákra idén is csak online lehet jelentkezni, ide kattintva.
Gyuri bácsi gyógynövénytúrái:
  • Az 1 napos gyógynövényismereti túra azoknak ajánlott, akik még csak most ismerkednek a gyógynövényekkel, vagy nem tudnak több napot Bükkszentkereszten tölteni. Itt alapvető ismereteket sajátíthatnak el a gyógynövényekről a terepi túra és Gyuri bácsi gyógynövénykertjében tett látogatás során. >>Információk és időpontok itt érhetők el.
  • A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhatunk a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról. Túravezető Lakatos Márk, az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának mesteroktatója. >>Információk és időpontok itt érhetők el.
Gyuri bácsi Lakatos Márk háromnapos gyógynövényismereti túráin vesz részt, előreláthatólag az alábbi időpontokban: 
június 1-2-3.,
június 29-30-július 1.,
július 20-21-22.,
július 27-28-29.,
augusztus 10-11-12.
  • Az indén elindított, 3 napos életmódtúrán megtudhatjuk, hogyan hatnak a szervezetre az egyes gyógynövények, és hogyan építhetjük be a gyógynövényeket a mindennapjainkba. Túravezető: Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus. >>Információk és időpontok itt érhetők el.

  • Csoportos túrákon továbbra is iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vehetnek részt, előre egyeztetett időpontban, minimum 10 fővel. >>Bővebb információ itt érhető el.
A jelentkezésnél érdemes figyelembe venni a nagy népszerűségnek örvendő Gyógynövénynapok időpontját is: a gyógynövénybarátok kedvenc összejövetele július második hétvégéjén, július 13-14-én lesz Bükkszentkereszten.
Szabó Gyuri bácsi, a legendás bükki füvesember neve összeforrt a gyógynövényes gyógyítással. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett bükkszentkereszti természetgyógyász tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

Az ellenőrzött minőségű gyógynövényekből, egyedi receptúra alapján készülő Györgytea termékek 63 darabos szortimentjében az egyedi-, a keverék-, és az élvezeti teák mellett megtalálhatók a gyógynövénykivonatok, a Babaváró csomag, ahogy az ismeretterjesztő könyvek, naptárak is. A cukorbetegség kezelésére összeállított Diabess teakeveréket 1999-ben a Magyar Szabadalmi Hivatal is bejegyezte, később az Országos Gyógyszerészeti Intézet „Diabess-Györgytea” néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezte.


A cég nagy hangsúlyt fektet a hagyományápolásra és az ismeretterjesztésre. A vezetett gyógynövényes túrákon és a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon évente több ezren fordulnak meg, de az érdeklődés online térben is töretlen: a gyorgytea.hu és a diabess.hu  évi látogatószáma meghaladja az 1,1 milliót, és az ingyenes Györgytea mobilapplikáció  is több mint 56.000 felhasználóval büszkélkedhet.

 

Nincsenek megjegyzések: