2019. március 1., péntek

3 + 1 tipp a tökéletes konyháért
.

A tavasz kezdetével megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az otthonunkból is: van, ahol ez csak egy nagytakarítást jelent, de sokaknál aktuálissá válik a lakás és egyúttal a konyha felújításának kérdése. Amennyire egyszerűnek tűnhet elsőre a konyha átalakításának megtervezése, végül annál több problémával járhat: nehéz megtalálni a megfelelő asztalost, hónapokig kell várni a kivitelezésre, a bútorok egyáltalán nem illenek a többi berendezéshez és végül az eredmény: álomhelyiség helyett „annyira nem is rossz”. Azért, hogy ezeket a csapdákat elkerüljük, Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia által épített otthonok bérbeadásával és berendezésével foglalkozó Cordia Property Management szakértője most abban segít, mire figyeljünk a konyhánk kialakításakor, hogy időt és energiát spóroljunk meg.


 

  1. Legyen világosság!
Ha még csak most tervezzük a lakást, érdemes minél naposabb területet választanunk a konyhának, ugyanis előnyös, ha a sütő és a tárolók természetes fénnyel vannak megvilágítva. Ezzel amellett, hogy a saját főzési/sütési munkánkat megkönnyítjük, a takarításról és a rend későbbi fenntartásáról is egyszerűbben tudunk gondoskodni. Persze előfordulhat, hogy a lakás tájolása miatt a helyiség nem elég világos: ebben az esetben érdemes több, kisebb fényforrásról gondoskodni, amellyel jól láthatóvá válik a teljes munkaterület.

  1. Optikai tuning
A társasházakban gyakran viszonylag kisebb területű, fix kialakítású konyhák vannak, így nehezebb dolgunk van a bútorok és gépek áthelyezésével, variálásával. Viszont optikailag a teret könnyen tágíthatjuk, ha kontrasztos színekből álló konyhát tervezünk, például egy sötét padlólaphoz vagy parkettához szürke alsó blokkot és fehér felső elemeket használunk. Egy másik opció, amikor a konyhabútor ajtaja keresztben csíkos, kéttónusú designnal van díszítve: ezzel praktikusan és divatosan nyithatjuk az amúgy szűkös teret. 

  1. Ez az idei színdivat
A színekhez alapvető tanács, hogy ne legyenek túl hidegek az árnyalatok, így lágyíthatjuk a lakásunk karakterét. Amennyiben nyitottak vagyunk az újdonságok iránt, érdemes tudni, hogy az idén a trüffel barna tölgy, a kasmír szürke és a klasszikus fehér számítanak a legdivatosabb árnyalatoknak. Ezek a bútorok ráadásul egyre gyakrabban jelennek meg beton jellegű munkalapokkal kombinálva. Azon túl, hogy segít optikailag tágítani a teret, a kontrasztos design trend is: ha sötét a munkalap, akkor világos legyen a bútorfront, és fordítva. Ez nem csak divatos látványt eredményez, de a lakás karakteréhez is hozzáad.

+1. Beépített praktikum
Az egységes kinézet érdekében érdemes beépíthető konyhagépeket választani. Ezek ma már olyan méretben készülnek, hogy nem kényszerülünk miattuk kompromisszumokra, azaz e készülékek hasznos terei már nem, vagy csak alig maradnak el szabadon álló eszközökétől. A kiválasztáskor amellett, hogy figyelembe vesszük a rendelkezésre álló helyet, válasszunk minél energiahatékonyabb berendezéseket, ezek ugyanis belátható időn belül visszahozhatják azt a pluszköltséget, amennyivel többe kerülnek az átlagos társaiknál, továbbá helytakarékos megoldás lehet akár multifunkcionális készülékeket választani. 

Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a 100 százalékban hazai tulajdonban lévő Futureal-csoporthoz tartozó Cordia lakberendezéssel és az ingatlanok bérbe adásával foglalkozó csapata 4 hét alatt kész konyhát varázsol a vállalat által épített új otthonokba akár úgy is, hogy a tulajdonos csak az alapvető paramétereket adja meg a bútort illetően.

Forrás: EuroAstra 
  

Nincsenek megjegyzések: