2019. március 2., szombat

Barangolás a Badacsonyi Borvidéken 2019




.


Egy jóízű kaland a Vulkánok Völgyében…” A hagyományos Borbarangolás keretében idén 22 szombaton 17 kiváló borászat és 4 étterem több mint 150 féle BORát ízlelheted meg.


„Kóstold meg a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat, melyekhez kiváló minőségű ételeket, ínycsiklandó falatokat kínálnak szombat esténként.
Gyere és légy része a badacsonyi harmóniának! Foglalj szállást és éld át a tél és a tavasz örömeit a festői szépségű Vulkánok Völgyében! Szeretettel várunk mindenkit!” Néhány tipp, ha BorBarangolnál, és eltöltenél egy éjszakát a Badacsony Régióban!

Kedvcsináló a borbarangoláshoz:
Villa Tolnay Bor- és Vendégház
Múlt szombaton (február 23-án) az idő igaz hogy kissé fagyosra fordult, de még így is gyönyörű kilátással, és az utánozhatatlan „csobánci életérzéssel” gazdagodhattak a borbarangolók a Villa Tolnay-nál.
A visszajáró vendégekkel megtelt esten bemutatásra került az új pince-rész is, és a borkészítés és ételek rejtélyeire is fény derült.
A kiváló 2017-es és 2018-as Villa Tolnay-s borok mellé olyan ételek párosultak, mint például zöldség terrine, paradicsomos-bazsalikomos kompóttal. Ezt tetézte ököruszály esszencia raviolival, csülök java svájci aszalt zöldbabbal, rösztivel. Végül olyan desszert volt, amit még a legszigorúbb fogyókúrázók sem tudnának elvetni: hokkaido mousse, karamellkrémmel, tökmag florentinnel.
Még 18 szombat várja a borkedvelőket!

2019. március 2. 18.00 óra
Szent György Pince
Következő borvacsora helyszíne a Szent György Pince
A festői szent györgy-hegyi környezet mellett ezen a borvacsorán többek között a "Sárkány könnye", tavaszi „óriás tál” házi finomságokkal, „Kikelet” palacsinta borral és egy kis zenével fűszerezve várja a borbarátokat. Igazi tavaszi menü, pincelátogatás és még sok meglepetés várja a környék szerelmeseit.
Foglalni lehet és érdemes!

2018. március 9. 18.00 óra
Dobosi-Stier Pincészet Badacsonyi Fröccsterasz
A kiváló borok kíséretében ezen a borvacsorán olyan ínyenc fogásokkal találkozhatnak a borbarangolók, mint: libamáj hagymalekvárral, szarvasraguleves, csokis-vaníliás piskótagolyók habcsókgyűrűben. Ezek mellett még pálinka kóstolóra is sor kerül.

2018. március 16. 18.00 óra
Hotel Neptun Badacsony
Füstölt pisztráng, torma, lencse; répa krémleves, mangalica chips; vaddisznó szűzpecsenye és mindezeket megkoronázza: minőségi borválogatás a Badacsonyi Borvidék hegyeiről.

2018. március 23. 18.00 óra
Borbély Családi Pincészet
Nagy múltú családi pincészet, mely a borvacsoráján kiemelkedő borai mellett beenged a borkészítés titkaiba és olyan ételekkel ajándékozza meg a résztvevőket, mint például: ízelítő házi „disznóságaikból”, vargányás töltött tarja, tavaszi álom.

2019. március 30. 18.00 óra
Szászi Birtok - Viridárium
Igazi tavaszi, gyümölcsös ízekkel, a gyönyörű, érintetlen szőlőhegy panorámájával, színvonalas borokkal és hangulatos élő gitárzenével várja az érdeklődőket a Szászi Birtok.

2019. április 6. 18.00 óra
Németh Pince
Egyedi és ízletes borok mellett, ezen az esten olyan ínycsiklandó vacsorát fogyaszthatnak többet között, mint például: chilis avokádókrém; diós-kéksajtos kence; házi tepertőkrém; aszús kacsamájpástétom; pincetál füstölt mangalica- és szürkemarha finomságokból. És ez még nem a teljes menü. Ezekhez gitármuzsika gondoskodik a kellemes hangulatról.

2019. április 13. 18.00 óra
Borbarátok Vendéglő - Fata Pince
Javasoljuk, aki színvonalas, érdekes borkóstolóra vágyik és fogyasztana alább felsorolt ételekből, keresse fel ezt a helyszínt a tavaszi esten: Panettone, serrano, gorgonzola, sárga dinnye; currys-zöldséges rákleves; fehérboros nyúlgerinc, burgonyafelfújt, mángold; sajttorta.

2019. április 20. 18.00 óra
Istvándy Borműhely
Az estét a vidámságnak, az életörömnek, és a badacsonyi boroknak szentelik. Ők a zenét, finom borokat és az ízletes saját mangalica étkeiket biztosítják. Az Istvándy Kék korszak jegyében az este sztárvendége, a mindig derűs gróf Kéknyelű.

2019. április 27. 18.00 óra
Málik Pince
A borkészítés tekintetében a tradíciók mentén készítik boraikat, fajélesztő és egyéb segédanyag hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik és érlelik a palackozásig. Ilyen kiváló borokat, regényes történeteket, vadételeket és gyönyörű panorámát kínálnak.

2019. február 2. – június 29.
Borbarangolás 2019.


Nincsenek megjegyzések: