.
„Kóstold
meg a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat,
melyekhez kiváló minőségű ételeket, ínycsiklandó falatokat kínálnak
szombat esténként.
Gyere
és légy része a badacsonyi harmóniának! Foglalj szállást és éld át a
tél és a tavasz örömeit a festői szépségű Vulkánok Völgyében!
Szeretettel várunk mindenkit!” Néhány tipp, ha BorBarangolnál, és
eltöltenél egy éjszakát a Badacsony Régióban!
Kedvcsináló a borbarangoláshoz:
Villa Tolnay Bor- és Vendégház
Múlt
szombaton (február 23-án) az idő igaz hogy kissé fagyosra fordult, de
még így is gyönyörű kilátással, és az utánozhatatlan „csobánci
életérzéssel” gazdagodhattak a borbarangolók a Villa Tolnay-nál.
A
visszajáró vendégekkel megtelt esten bemutatásra került az új
pince-rész is, és a borkészítés és ételek rejtélyeire is fény derült.
A
kiváló 2017-es és 2018-as Villa Tolnay-s borok mellé olyan ételek
párosultak, mint például zöldség terrine, paradicsomos-bazsalikomos
kompóttal. Ezt tetézte ököruszály esszencia raviolival, csülök java
svájci aszalt zöldbabbal, rösztivel. Végül olyan desszert volt, amit még
a legszigorúbb fogyókúrázók sem tudnának elvetni: hokkaido mousse,
karamellkrémmel, tökmag florentinnel.
Még 18 szombat várja a borkedvelőket!
2019. március 2. 18.00 óra
Szent György Pince
Következő borvacsora helyszíne a Szent György Pince
A
festői szent györgy-hegyi környezet mellett ezen a borvacsorán többek
között a "Sárkány könnye", tavaszi „óriás tál” házi finomságokkal,
„Kikelet” palacsinta borral és egy kis zenével fűszerezve várja a
borbarátokat. Igazi tavaszi menü, pincelátogatás és még sok meglepetés
várja a környék szerelmeseit.
Foglalni lehet és érdemes!
2018. március 9. 18.00 óra
Dobosi-Stier Pincészet Badacsonyi Fröccsterasz
A
kiváló borok kíséretében ezen a borvacsorán olyan ínyenc fogásokkal
találkozhatnak a borbarangolók, mint: libamáj hagymalekvárral,
szarvasraguleves, csokis-vaníliás piskótagolyók habcsókgyűrűben. Ezek
mellett még pálinka kóstolóra is sor kerül.
2018. március 16. 18.00 óra
Hotel Neptun Badacsony
Füstölt
pisztráng, torma, lencse; répa krémleves, mangalica chips; vaddisznó
szűzpecsenye és mindezeket megkoronázza: minőségi borválogatás a
Badacsonyi Borvidék hegyeiről.
2018. március 23. 18.00 óra
Borbély Családi Pincészet
Nagy
múltú családi pincészet, mely a borvacsoráján kiemelkedő borai mellett
beenged a borkészítés titkaiba és olyan ételekkel ajándékozza meg a
résztvevőket, mint például: ízelítő házi „disznóságaikból”, vargányás
töltött tarja, tavaszi álom.
2019. március 30. 18.00 óra
Szászi Birtok - Viridárium
Igazi
tavaszi, gyümölcsös ízekkel, a gyönyörű, érintetlen szőlőhegy
panorámájával, színvonalas borokkal és hangulatos élő gitárzenével várja
az érdeklődőket a Szászi Birtok.
2019. április 6. 18.00 óra
Németh Pince
Egyedi
és ízletes borok mellett, ezen az esten olyan ínycsiklandó vacsorát
fogyaszthatnak többet között, mint például: chilis avokádókrém;
diós-kéksajtos kence; házi tepertőkrém; aszús kacsamájpástétom; pincetál
füstölt mangalica- és szürkemarha finomságokból. És ez még nem a teljes
menü. Ezekhez gitármuzsika gondoskodik a kellemes hangulatról.
2019. április 13. 18.00 óra
Borbarátok Vendéglő - Fata Pince
Javasoljuk,
aki színvonalas, érdekes borkóstolóra vágyik és fogyasztana alább
felsorolt ételekből, keresse fel ezt a helyszínt a tavaszi esten:
Panettone, serrano, gorgonzola, sárga dinnye; currys-zöldséges rákleves;
fehérboros nyúlgerinc, burgonyafelfújt, mángold; sajttorta.
2019. április 20. 18.00 óra
Istvándy Borműhely
Az
estét a vidámságnak, az életörömnek, és a badacsonyi boroknak
szentelik. Ők a zenét, finom borokat és az ízletes saját mangalica
étkeiket biztosítják. Az Istvándy Kék korszak jegyében az este
sztárvendége, a mindig derűs gróf Kéknyelű.
2019. április 27. 18.00 óra
Málik Pince
A
borkészítés tekintetében a tradíciók mentén készítik boraikat,
fajélesztő és egyéb segédanyag hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik
és érlelik a palackozásig. Ilyen kiváló borokat, regényes történeteket,
vadételeket és gyönyörű panorámát kínálnak.
2019. február 2. – június 29.
Borbarangolás 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése