2018. szeptember 18., kedd

Új közösségi iroda nyílt a Szent István körúton




.

A Muse Budapest célja egy inspiratív alkotó közösség létrehozása. Új közösségi iroda nyílt a Szent István körúton Muse Budapest néven, amelynek célja, hogy inspiratív alkotó közösséget biztosítson azoknak, akik valamilyen kreativitást igénylő hivatást választottak.


Nemrég nyílt meg a Muse Budapest közösségi iroda, amely a Szent István körúton, inspiratív környezetben várja azokat, akik hivatásához nélkülözhetetlen az ingergazdag környezet, amely segíti az alkotói folyamatokat. A Muse Budapest alapítója, Mekis Dániel zeneszerzőként maga is az alkotásra tette fel életét, így tisztában van azzal, hogy egy modern, ámde rideg környezetben sokkal nehezebb a kreatív munkafolyamatok végzése.
Éppen ezért sokáig nem irodában, hanem saját otthonában dolgozott, azonban egy idő után úgy érezte, hogy az alkotáshoz nem a legideálisabb, ha nem mozdul ki és nem érik külső ingerek. Ekkor gondolta úgy, hogy keres egy közösségi irodát, ami kizökkentheti a megszokott környezetből. Hosszas keresgélés után sem talált azonban olyat, ami igazán inspiráló lett volna számára és segítette volna az alkotó tevékenységét.

Ezért döntött úgy, hogy kialakít egy olyan helyet, ahol a hozzá hasonlóan kreatív, alkotó tevékenységet végzők jól érezhetik magukat. Így a belvárosi, könnyen megközelíthető helyszín kiválasztása után elkezdte az iroda kialakítását. A felújítás során mindent egyedileg, saját kezűleg alakítottak ki. A körúton található Muse ötvözi a klasszikus polgári lakások hangulatát azokkal a modern elemekkel, amelyek elengedhetetlenek a hatékony munkavégzéshez. Az iroda központja egy 40 m²-es közösségi tér, amelynek a családias kialakítása segíti a jó ötletek megszületését. A felette található 20m²-es galériát babzsákokkal és kanapéval rendezték be, illetve egy növényfal is található itt, így kiváló helyet biztosít a munka közbeni feltöltődéshez. Emellett két külön szoba is rendelkezésre áll, amelyek akár tárgyalásra, akár kisebb rendezvények megtartására is alkalmasak.

Mint minden közösségi irodában, itt is bérelhetők asztalok egy-egy napra, vagy akár hosszabb időre, ha pedig valaki minden nap irodai környezetben szeretne dolgozni, akkor dedikált asztalok bérlésére is van lehetőség. A Muse célja, hogy azoknak biztosítson megfelelő környezetet, akik valamilyen kreatív szakmát választottak, így bérlőik között vannak többek között grafikusok, építészek, bloggerek és újságírók is. Az alapító hosszabb távú terve pedig az, hogy egy olyan kreatív műhely alakuljon itt ki, amely nemcsak a kreatív alkotásnak ad otthont, de helyszínt biztosít kezdő művészek kiállításainak, valamint a bérlők munkáját segítő workshopoknak is.

Nincsenek megjegyzések: