2018. szeptember 17., hétfő

Pécsi Napok – felpezsdül a város!




.

Rendkívül változatos programsorral, több helyszínen várja az érdeklődőket idén a Pécsi Napok, szeptember 20-23. között.


A fesztivál szervezőiként a Zsolnay Örökégkezelő NKft.-nél mindig ügyelünk arra, hogy változatos programsort állítsunk össze. Idén egyszerű dolgunk volt, ugyanis a fesztiválhoz csatlakozott szervezetek és intézmények tovább színesítik a műsort, így Pécs megannyi szelete képviselteti magát – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

Az együttműködés révén összesen közel 150 programon vehetnek részt az érdeklődők, és természetesen idén sem maradhat el a gazdag gasztronómiai és kézműves kínálat. A fesztivál főbb helyszínei a Széchenyi tér, a Kossuth tér, a Sétatér és a Szent István tér, de a társrendezvények Pécs több pontján kaptak helyet.

A Széchenyi téren fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a 11 tagú zenekar élő koncertjei legendásan energikusak, nem lesz ez másként Pécsett sem. A Mongooz and the Magnet egyszerre helyi és nemzetközi, de az biztos, hogy igazi közönségkedvenc. Itt lesz a Band of Streets fúvósbanda, akik New Orleans-i alapokon nyugvó utcazenét játszanak. Takács Eszter és Juhász Kristóf előadásában látható az Első puszi gyerekelőadás, Horvátországból érkezik a Wind orchestra of City of Petrinja és a buliimádók sem fognak unatkozni, hála a Necc partynak. Fellép a Dinamit, a Bor és Dal Ünnepén pedig a szüreti felvonulás mellett különböző népek bordalaival és táncaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A fesztiválhoz csatlakozik a II. Pécsi Tanuló fesztivál, amelynek keretében többek között Retro könyvvásár, Élménypedagógia, Kesztyűs örömök; Római divatbemutató, tanösvényépítés és Hétköznapi HŐSképzés várja az érdeklődőket. A programok fő helyszínei egyebek mellett a Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza, a Kossuth tér, valamint a Káptalan utca. A komolyzenébe is bepillanthatnak a látogatók: a Pannon Filharmonikusok nagysikerű Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatát mutatja be Pécs város főterén, Vass András vezényletével. A koncert házigazdái: László Rebeka és Bősze Ádám.

A PTE Pont Itt keretében egészségügyi szűrések, tanácsadások, borkóstoló, Teddy maci kórház, kvízjátékok, kiállítás, minipiac, sport, játék és látványos színpadi produkciók láthatók a Kossuth téren.

Szeptember 20-án zajlik a Pécsi Napok Meszesi Roma Napja a FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskolában. Másnap, szeptember 21-én Pécs testvérvárosa, Arad készül saját programsorral: Széchenyi téren láthatók az Arad napja programok, köztük a Mario and the Teachers koncertje.

2018. szeptember 20-23.
Pécsi Napok


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: