2018. szeptember 18., kedd

Színházak éjszakája a Miskolci Nemzeti Színházban




.

Nyílt próbák, igazgatói fogadóóra és a 195. évad hivatalos dala! Szeptember 22-én este nyolc órától egészen éjfélig újra megnyílik a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődők előtt.


A teátrum játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben nyílt próbák, kulisszatitkok és meglepetések várják a színházbarátokat. Az este zárásaként pedig először hallhatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház 195. évadának dalát, amit közösen meg is tanulhatnak az előadókkal.

A látogatók öt előadásba is betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy darab készülésének különböző fázisaival. A Nagyszínházban a frissen bemutatott operett, A cirkuszercegnő kulisszatitkait ismerhetik meg a nézők. A Kamaraszínházban a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket várja a Félőlény című zenés mesejáték próbája, amelyet Harangi Mária rendez. A Csarnokban a Három nővér próbájába leshetnek be a csoportok, a rendező, Rusznyák Gábor árul majd el néhány érdekességet az októberben a közönség elé kerülő darabról. A Játékszínben Shakespeare drámája alapján egy kortárs magyar színmű készül, Keszég László rendezésében. A két szereplős Lear halála van a legközelebb a bemutatóhoz, ebbe a munkafázisba is betekinthetnek az érdeklődők. A Miskolci Balett táncosai Kozma Attila vezetésével az Álom luxuskivitelben táncelőadásra készülnek, a balett-terembe várják majd a kíváncsi színházbejárókat. A próbák mellett Béres Attila igazgató az énekkari próbateremben fogadóórát tart: bármit kérdeznek a nézők, ő válaszol.

A program zárásaként a Nagyszínházban lehull a lepel a 195. évad daláról, amelyet a színházak éjszakájának közönsége együtt tanulhat meg az előadókkal. Így több, mint 500 ember énekel majd újra egyszerre a Miskolci Nemzeti Színházban! A tavalyi évhez hasonlóan pedig a közös éneklés megörökítésére felkérünk minden okostelefonnal rendelkező látogatót, hogy élő bejelentkezésben adjon hírt az eseményről a legnépszerűbb közösségi oldalon!

A programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni a szinhazakejszakajamnsz@gmail.comszinhazakejszakajamnsz@gmail.com e-mail címen lehet névvel, lakcímmel, e-mail címmel és telefonszámmal, szeptember 17-én 10 órától szeptember 21-én éjfélig. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadja a színház, az első 450 regisztráló vehet részt a programon! Egy levélben maximum 4 fő regisztrálható az eseményre! Bővebb információ a színház honlapján és facebook oldalán található a rendezvénnyel kapcsolatban.

2018. szeptember 22.
Színházak éjszakája
Miskolci Nemzeti Színház


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: