2018. szeptember 2., vasárnap

Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár szeptember 7-8-9-én az ELTE Füvészkertben




.

Az Andok Dél-Amerika keleti oldalát átszelő hegylánc 3000-4000 m magas hegycsúcsokkal, felföldekkel és a hegység lábánál trópusi esőerdőkkel, az inkák, piramisok, orchideák, broméliák, kaktuszok és kondorkeselyűk otthona. A hegység Észak-Perutól a Tűzföldig terjed, a felföldek és magas hegyek völgyei adnak otthont az egzotikus külsejű oszlop kaktuszok világának, melyek a bennszülötteknek élelmet, vizet és építőanyagot is adnak, de itt élnek a kaktusz-világ ékszerei a piros, sárga vagy lila virágban pompázó törpekaktuszok és a gömbkaktuszokhoz tartozó parádés Parodia nemzetség sokasága.

Az oszlop kaktuszok legtöbbje fehér hajas "ruhát" hord, ez védi a növényt a károsító magashegyi napfénytől és az éjszaka zord hidegeitől. Ezeket a kaktuszokat népiesen Őszapó kaktuszoknak is hívják.
 
Kiállításunkon a közönség elé kerül az Andok völgyeit benépesítő ritkán látható oszlop kaktuszok sok faja, köztük az "Őszapók" is, megcsodálhatják az Andok gömbkaktuszainak változatosságát, a Rebutiákat, Parodiákat, Oroyakat; az epifiton azaz fán lakó növényeket pedig a bromélia -félék képviselik.
 
Mindezek mellett természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Közép-Amerika és Afrika egzotikus tájairól!
 
Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!
Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2018. szeptember 7-8-9.
Nyitva tartás: 9.00 – 17.00 óráig
http://kaktuszgyujtok.hu/
 

Nincsenek megjegyzések: