2017. február 12., vasárnap

Szemenszedett igazság


Müller Péter bűnügyi komédiája a Tháliában. Február 13-án 19 órától a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében láthatja a közönség Müller Péter darabját - a Szemenszedett igazságot - a Thália Színház Nagyszínpadán. A Csiki Játékszín vendégjátékaként színre kerülő, gondolatébresztő darabot itthon keveset játszották, viszont nagy sikerrel járta be Olaszországot és Latin-Amerikát is.



Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen ennek a bűnténynek a felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból... 
Ha valaki szereti a frappáns fordulatokat, a groteszk komikumot és az életszagú történeteket, értékes élménnyel térhet haza.

„A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján, a Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték.
A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette."

Szereplők:
Puskás László, Dálnoky Csilla/Bokor Andrea, Keresztes Szabolcs, Fülöp Zoltán,
Kozma Attila, Lőrincz András Ernő, Zsigmond Éva Beáta, Bende Sándor, Pap Tibor,
Fekete Bernadetta, Kosztándi Zsolt, Szabó Enikő, Vass Csaba, Bilibók Attila
Giacomello Roberto, Kiss Ernő valamint Zaiba Anikó, Orbán Levente.
Rendező: Parászka Miklós
Zenei munkatárs: Veress Albert, dramaturg: Budaházi Attila
Díszlet-jelmeztervező: Parászka Máté

2017. február 13. 19:00
Müller Péter: Szemenszedett igazság
Thália Színház - Nagyszínpad
Budapest, Nagymező utca 22-24.

http://www.thalia.hu

Forrás: EuroAstra
 


Nincsenek megjegyzések: