2017. február 26., vasárnap

Bababarát programok
Időnként nem árt jelezni a többi szülő felé, hogy igenis léteznek bababarát programok, helyek, szállások. És azt sem árt, ha tudjuk, nem minden program bababarát annak ellenére sem, hogy gyermekeknek szóló foglalkozásokat is tartanak a rendezvény alatt. A tavalyi évben három nagyon pozitív tapasztalatom volt.Budakeszi Vadaspark

Róluk, mint bababarátok, írtam már 3 éve is. Azóta történt néhány fejlesztés, ami még inkább alkalmassá tette a parkot arra, hogy több órát eltöltsünk ott kisgyermekkel. Aki ismeri a vadaspark terepviszonyait, az tudja, mekkora segítség, ha városi babakocsinkat lecserélhetjük terep-babakocsira. És mindezt ingyenesen. Legutóbbi látogatásunk óta a mellékhelyiségeket is felújították.  A baba-mama kuckó pedig a legkisebbeknek, és a még pelenkásoknak óriási segítség. Kényelmes, felszerelt, intim.
Azon kívül, hogy kerítésen keresztül nézhetjük az állatokat, lehetőségünk nyílik arra is, hogy a simogatóba belépve közelebb kerülhessünk a vadaspark lakóihoz, és ha szerencsénk van, még meg is tudjuk őket simogatni.
Sétánk közben játszótereket is találunk, hálós-, vagy éppen bodobács formájú hintával, kuckós csúszdával.
Amit mi nem próbáltunk ki -bár ez még változhat- az a születésnapi buli lehetősége. Többféle megoldás van, a park a honlapján részletesen beszámol ezekről.
Mizó-Pöttömkert a Budapest Parkban

A Budapest Park a IX. kerületben található, a Közvágóhídi megállóknál. A téli évszak kivételével rengeteg koncertet, bulit tartanak hazai, és külföldi előadók fellépésével, azonban a bulik helyszíne havonta egyszer a legkisebbeké. Koncertek, vetélkedők, lovaglás, állatsimogató, szobai játékok szabadtéri bemutatása, kézműveskedés. Nem érdemes kihagyni, utólag bánom, hogy csak egy ilyen rendezvényen tudtunk részt venni. Idén több pöttömkertet látogatunk meg.
Esztergom-Székely vendégház

Van, amikor nem egy napra tervezünk kiruccanást, hanem többre, amolyan ottalvósra. Mikor Esztergomba készültünk, egy hotelben szerettünk volna megszállni, ahol én még sok éve eltöltöttem három napot. Sajnos, bár inkább szerencsére, a kommunikáció nem volt gördülékeny, így feladva az állandó emailezést, másik szállás után néztünk, így találtunk rá a Székely vendégházra. Ha szállást keresek, több szempont szerint szoktam választani. Az egyik most az volt, hogy a maradék pénzt a Szép Kártyáról el kell költeni. Fontos még, hogy a szoba jól felszerelt legyen, a közös helyiségek tágasak, gyerekbarát térrel. Nem utolsó sorban az ár is megfeleljen, és találjak sok-sok képet a szállásról a neten, hogy megnézhessem hova foglalok.
A Székely Vendégháznál minden teljesült. A szobában gyermekünknek külön ágya volt, tágas szekrény a ruháinknak, televízió, asztal, székek, saját fürdőszoba. Az udvaron hintaágy, fa játszó-komplexum (mászórész, hinta, csúszda), tűzrakóhely, étkezésre is alkalmas pavilon, és még egy csinos borospince is. A ház alsó szintjén egy hatalmas konyha étkezővel. Nem volt olyan, amit ne találtunk volna meg. Mikro, kávéfőző, evőeszköz, edények, rengeteg tányér, pohár, de még dugóhúzó, sajtreszelő is akadt. A szekrényen szórólapok, ahol a környék remek, de olcsó étkezési lehetőségei árakkal, elérhetőséggel, és Esztergom térképe kinyomtatva, több példányban, hogy magunkkal vihessük a városnézésre is. És ami nagyon fontos volt számunkra, a vendégház alsó szintjén, a lépcsőfeljáró alatt egy játékkuckó. Építőkockák, kiskonyha, könyvek, autók, kisasztal, kisszék...egyszerűen lehetetlen volt unatkozni. Egy remek, megfizethető, jól felszerelt, gyerekbarát szállást találtunk, amit azóta is emleget a gyermekem, pedig még csak 5 éves, mégis hatalmas élményt nyújtott neki nem csak a kirándulás, de a szállás is.
Ugyan kérdezhetné bárki, hogy csak ennyi? De higgyék el, bár az összes kikapcsolódásunk remek volt, de ez a három program határozta meg kiemelten a tavalyi nyarunkat.
Németh Krisztina - EuroAstra
 

http://www.vadaspark-budakeszi.hu/
http://www.budapestpark.hu/
http://szekelyvendeghaz.com/
 

Nincsenek megjegyzések: