2017. február 27., hétfő

DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special




Organikus bormustra másodszor a DiVino Gozsduban 2017. március 1-én. A juniorborászok mellett vendégország Ausztria.



8 borász, 16+ tétel: organikusan művelt szőlőből készült borok, organikus gazdálkodás, előnyök, nehézségek, különbségek, különlegességek. Idén egy új standdal, egy vendégországgal is gazdagodik a kóstoló: 3 osztrák pincészet organikus borait is kóstolhatják.

Juniborászok:
HERNYÁK Tomi, KIS Tamás, PFNEISZL Katrin, DEMETER Endre, WILLE_BAUMKAUFF Stefán, Franz WENINGER, GERE Andrea, ÁRVAY Angelika

Vendégország: Ausztria
Idén először - hagyományteremtő céllal - kitekintünk a határon túlra. Nem megyünk messzire, a sort jó szomszédunkkal, Ausztriával kezdjük, ahonnan Kamocsay Ákos házigazdánk kalauzolásával az alábbi három tételt kóstolhatják:
FRITSCH Riesling Wagram 2015
JURTSCHITSCH Grüner Veltliner Stein 2015
FEILER Blaufränkisch Umriss 2013

Belépő: 3000 Ft + 500 Ft pohárletét, mely visszaváltható távozáskor
A bevételből, mint minden évben a Junibor Egyesületet támogatják.

„A Junibor - Fiatal Borászok Egyesületét azzal a céllal alakítottuk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, hogyha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra."

„Egy korsó bor, egy ropogós kenyér - és Te."
(E. Fitzgerald)

Március 1. 18:00-20:00
Organikus bormustra
DiVino Gozsdu
Budapest, Király utca 13.

https://www.facebook.com/events/491281671260030/


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: