2017. február 18., szombat

Bemutatkozott Indiában a Szent Efrém Férfikar
Három sikeres koncertet adott Indiában a Szent Efrém Férfikar, Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttese.Delhiben, az India International Centerben és Goában, a Ketevan World Sacred Music Fesztiválon lépett fel a nyolctagú együttes. Nagy sikert aratott a világ szakrális zenéjéből, bizánci rítusú zeneművekből, illetve Bartók, Kodály és Sáry László műveiből összeállított műsoruk. Az indiai közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a koncertek programjába illesztett hindi tradicionális himnuszt, a Ragupati Raghav Raja Ram-ot, amely a legendás államférfi, Mahatma Gandhi kedves éneke volt, most pedig Bubnó Márk feldolgozásában csendült föl.

A Ketevan World Sacred Music Fesztivál nyitókoncertjén a Szent Efrém Férfikar együtt lépett színpadra a Szent Mónika zárdában Old Goában, ahol Johann Sebastian Bach Máté-passiójából adtak elő részleteket.

A Férfikar a két önálló koncert és a fesztivál nyitóhangversenye mellett interaktív énekórát tartott egy goai általános iskolában is, ahol a 6-10 éves indiai gyerekek lelkesen hallgatták Bartók Béla kompozícióit.

A Szent Efrém Férfikar bemutatkozó turnéja az Indiai Magyar Intézet támogatásával valósult meg.

www.szentefrem.hu
http://facebook.com/szentefrem
http://ketevanmusicfestiv.wixsite.com/ketevan


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: