2016. június 30., csütörtök

Zsolnay Fényfesztivál
Ragyogjon velünk a Zsolnay Fényfesztiválon! Magyarország első fényfesztiválján 3 nap alatt 150 ingyenes program várja a Pécsre érkezőket! A nemzetközi fényfestő verseny döntősei és megannyi fényinstalláció, nagyszabású történelmi felvonulás, utcaszínház, cirkusz, koncert pezsdíti fel Pécs mediterrán utcáit július 1-2-3-án, a Zsolnay Fényfesztiválon!


 
A fesztivál két kiemelt fellépőjének koncertje is ingyenessé vált a szponzor Rádió 1 Pécs jóvoltából, így Natalie Imbruglia (https://www.youtube.com/watch?v=SImFvYUfLPQ) és Buika (https://www.youtube.com/watch?v=1wLhZeD7E7Y) előadását is díjtalanul élvezhetik a fesztiválozók. A Dóm tér befogadóképessége korlátozott, így azoknak, akik már korábban szeretnék biztosítani helyüket a két nagykoncertre, érdemes június 30. éjfélig regisztrálni a www.fenyfesztival.hu oldalon. A nem regisztrált látogatók beengedésére a helyszín létszámkorlátjának eléréséig van mód.

Minden készen áll és izgatottan várjuk a fesztivál kezdetét, ugyanis meggyőződésem, hogy a résztvevők maradandó, akár életre szóló élményeket szerezhetnek ezen a valóban különlegességnek számító fesztiválon - mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hangsúlyozta: Hosszú távú kapcsolatépítésre törekszik egymással a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Rádió 1 Pécs, az együttműködés célja, hogy még inkább kiszolgálják a pécsi közönség igényeit és erősítsék a két szervezet társadalmi szerepvállalását.

A Rádió 1 Pécs örömmel támogatja a fesztivált, hiszen a két koncert ingyenessé válása egyfajta ajándék a hallgatóink számára, akik ráadásul egy nyereményjátékon is részt vehetnek. Tíz nyertes egy "meet&greet" találkozón közös szelfit is készíthet Natalie Imbrugliával - számolt be Fodor József, a Rádió 1 Pécs ügyvezető-tulajdonosa.

A fesztivál három napja során a belváros 24 helyszínét fantasztikus képzelettel megáldott médiaművészek szemkápráztató műalkotásai díszítik fel, statikus és mobil fényinstallációik, hagyományos épületvetítés, klasszikus és modern fényélmények világa hív kalandozásra.
A három nap során éjjel 21.30-01.00 között felragyog többek között a Barbakán, a Sétatér, a Janus Pannonius utca, a Széchenyi tér, a Színház tér, a Jókai tér és a Király utca több pontja is! A fényes produkciók csúcspontja a Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntője lesz, amire érkeztek alkotók többek között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is! Pénteken és szombaton este a pécsi Székesegyház épületét megfestve mutatják be szemkápráztató produkciójukat, aminek különlegessége, hogy a bazilika oldalhajója mellett a tornyok felülete is vetítve lesz, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

Nagyszabású produkcióval indít július 1-jén este a Zsolnay Fényfesztivál cirkuszi helyszíne, a Széchenyi tér, ahol a Theater Tol 18 fős belga utcaszínházi-légtornász előadását láthatunk. A látványos bemutatón egy 60 tonnás daru is részt vesz, amely a szereplőket emeli a magasba. De számos további cirkuszi és utcaszínházi produkció látható a Jókai téren, a Színház téren és a Széchenyi téren is. A Sétatéren koncertekkel és utcazenei produkciókkal találkozhatunk, kiemelkedik közülük a máltai Tribali és az amerikai Brooklyn Gypsies
A Szent István tértől, az Északi várfalsétányon át számos helyszínen valósággal megelevenedik a múlt: római katonák, pogány papnők és szertartások, ó- és középkori harcosok, Zrínyi serege, nagyszabású korabeli felvonulás és divatshow idézi meg Pécs közel kétezer éves történelmét. A Ferencesek utcájában Memi Pasával találkozhatnak, ahol kávészeánsz és rózsavizes frissítők kóstolója várja az érdeklődőket, míg a Barbakán várároknál törökkori végvári fegyverbemutatók és várostrom lesz látható.

2016. július 1-3.
Zsolnay Fényfesztivál

www.fenyfesztival.hu
www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival
https://www.youtube.com/watch?v=PxN-6otVVNQ
https://www.youtube.com/watch?v=RLk9E0I2xPA


Nincsenek megjegyzések: