2016. június 21., kedd

Keressük a város legjobb hamburgerét!




2013-ban '14-ben és '15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel (Bíró Lajos- Bock Bisztro, Lithauszki Zsolt- És, Pierrot, Pest-Buda, 21, Spíler, Bereznay Tamás, Street Kitchen; Jancsa „Burgerpápa" János, Fördös „Szárnyasízvadász" Zé, Havas „Lilafüge" Dóra, Segal Viktor; gasztro tanácsadó) keresték és díjazták a legjobb burgereket, evőversennyel és négy napos hamburger dömpinggel egybekötve. 



Idén is  4 napig élvezhetitek a legjobb burgereket,
2016. június 23-24-25-26. (cs-v) között
a Millenáris Parkban.
A rendezvény fő célja az éttermek és a legjobb burgerek bemutatása, megismertetése, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható rendezvényen, Budapest központjában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy érdeklődésben nincs hiány, a megjelenő burger készítők reggeltől estig készítik a jobbnál jobb burgereket. Természetesen az ételek mellé jóféle kézműves söröket és pálinkákat, egész napos zenei programot kínálnak, így a késő estig tartó szórakozás garantált.
A „Best of Hamburger" egy éves vándordíj, amit a szakmai zsűri véleménye alapján, osztanak ki, 2016-ban Vajda Pierre, Litauszki Zsolt, Segal Viktor és Jancsa János kóstolja végig az összes burgert és választja ki azt, ami a legjobb. A „Legjobb Hamburger" díjat a klasszikus, marhából készült (buci-marhahús-sajt-bacon-szósz-zöldség összetevőjű) burgerek kaphatják és ez a verseny fő kategóriája is egyben. A Legjobb hamburger mellett különdíjjal és emlékplakettel díjazzák a „Legjobb EXTRA" hamburgert, ami bármi lehet, és bármit tartalmazhat, itt mindenki elengedheti a fantáziáját. Különdíjat és emlékplakettet adnak a „Legjobb HÚS" és „Legjobb BUCI" tálalójának is. Természetesen a versenyen induló burgereket a nagyközönség is tesztelheti a rendezvény ideje alatt, helyben, frissen készülve.


A kezdetben 9 kiállítóval indult rendezvényen idén 31 burger bár 120-130 féle burgerét kóstolhatjuk végig. A variációk száma korlátlan, klasszikus burgerektől egészen a lazac-racka-szürkemarha - surf'n turf- libamájas - szarvasgombás - sajtos burgerekig gondolkodhat az aki valami különlegesre vágyik. Az egyik legkülönlegesebb azonban vélhetően a tavalyi győztes, a TUNING BURGER & BÁR auskobe burgere lesz, amihez hamburgból rendelt több hetes érlelésű prémium minőségű húst használnak, nem mellesleg a konyhájukat bekamerázzák, így bárki élőben figyelheti, mi zajlik a pult mögött. Úgy tűnik, a TUNING nem aprózza el, és azt a szentségtörést is képes elkövetni a cél érdekében, hogy ledarál jópár kiló auskobe húst.
2015-ben megosztott második helyezett lett a BURGER & LOVE és a BURGER HOUSE, megkérdeztük őket is, mivel készülnek idén a dobogó meghódítására. B&L: faszénen sült budapest burger hátszínből borsókrém pürével és bacon chipssel. (ezek a burger elnevezések már olyanok, mintha valamelyik fine dining étterem legújabb étlapját olvasnánk). A 6 egységből álló Burger House egy igazi, sok óráig készült, egyedi bbq burgerrel készül, melyet hetek óta tesztelnek, és nagy reményekkel várják a megmérettetést.
Tavaly a dobogó harmadik fokára egy korábbi győztes, a városligeti PÁNTLIKA került, akik idén is elhozzák az évek óta bevállt pulled pork burgerüket, de kiegészítik a kínálatot egy mexikói ízvilágot hozó tijuana burgerrel is.
A rendezvény szombatján hamburger evő versenyt tartanak, ahol a legéhesebb versenyzőt azonnali 100.000 Ft KP jutalommal díjazzák, ezért mindössze 8 perc alatt kell a legtöbb egységes méretben (10dkg) készült burgert elfogyasztani. Az evő versenyre még a helyszínen is lehet nevezni, így még mindenkinek maradt ideje gyakorolni.
További infók és jelentkezés az evőversenyre: www.hamburgerday.hu vagy https://www.facebook.com/hamburgerdays/
Őket kóstolhatjátok végig a rendezvényen, június 23-26. között a millenáris parkban:
Good Bár, Kobe Sausages, W35, Pántlika, Sophie & Ben, Tuning Burger & Bár, Morzsa Bisztró, Bamba Marha Burger Bár, Buddies Burger, Johnny's Bistro, Chimichanga Burger Bár, School Bus, Kővári Burger, Baan's Kitchen, PolaPola, Paneer, Burger House, Mangalica és Társai Húspatika, Sza-Sa Burger, Finomító Kantin, Burger & Love, Karibi Burger Bár, Zing, Gyradiko, Kandalló Pub, Pep Burger, Piknik Utczabár, Hungarobistro, Shrimpy Food Truck, Bomba Burger, All About Street Food, Staro Burger.

Nincsenek megjegyzések: