2016. június 3., péntek

Kórusok Éjszakája
2016. június 4-én immáron negyedik alkalommal rendezik meg a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt, ahol délutántól éjszakáig 50 amatőr kórus ad 76 koncertet 15 különböző helyszínen. 

Június 4-én, szombaton már délután 4 órakor több száz torokból csendül fel az ének Budapesten. Sétálj végig az Éneklő Utcán és hallgass bele minél több kórus repertoárjába - legyen az kortárs, klasszikus, régizene, folk vagy éppen könnyűzene. 17 órától pedig bátran csemegézz a kóruskoncertek gazdag választékából például az Építész udvarban, a Nemzeti Múzeum vagy a Lőrinc Pap tér 3. szám alatti lakóház udvarán! Jártadban-keltedben a Palotanegyed közterein különböző flashmobokat is láthatsz, hallhatsz, melyekre még jegyet sem kell váltanod, míg a Kórusok Éjszakája helyszínein karszalaggal látogathatod a koncerteket.

Mivel a fesztivál fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése, és a kórusfesztivál szervezőit, fellépőit és látogatóit - többek között - a közös éneklés szeretete köti össze, ezért a fellépő kórusokon kívül a hallgatóság számára is lehetőséget biztosítanak ennek kipróbálására: az esemény záró programjaként 23 órakor a Pollack Mihály téren bárki elénekelheti a fellépő kórusokkal közösen a Kórusok Éjszakája 2016 hivatalos záródalát.

A Csíkszerda tagjai 2013-ban hívták életre az egészestés kórusfesztivált, amely már az első évben komoly sikereket ért el. A civil kezdeményezésnek, illetve az önkéntes szervezőknek köszönhetően a közönség évről évre újabb és újabb amatőr kórusokkal ismerkedhet meg.

A rendezvény napján 15:00 órától működnek információs pultok a Mikszáth Kálmán, valamint a Pollack Mihály téren.

A Kórusok Éjszakáját rossz idő esetén is megtartják a szervezők.

Programfüzet: https://drive.google.com/drive/folders/0B2K3b8attP1beGVkN042VG44RUU

A Kórusok Éjszakája korábbi videói:
www.youtube.com/watch?v=LPP1CkTMQj4 kredit: Index.hu
www.youtube.com/watch?v=VGGi9kg2n0k  kredit: Street Gábor (HUBA)

Web: www.korusokejszakaja.hu
Facebook: fb.com/KorusokEjszakaja

Nincsenek megjegyzések: