2016. június 15., szerda

Dél-Balatoni Iránytű




A Dél-Balatoni Iránytű kiadvány segíti a látogatókat, hogy megismerjék a legjobb helyeket a Balaton déli partján. Irány a Dél-Balaton!

A dél-balatoni régió legfontosabb gasztroszereplői, köztük több mint
negyven pincészet, borászat és vendéglátóhely fogott össze, hogy önerőből elkészítsék a térség legszínvonalasabb helyeit feltüntető kiadványát, a Dél-Balatoni Iránytűt, amely azokat a látnivalókat és helyeket jeleníti meg, ahová mindenképp érdemes ellátogatni.
Zsebtérképről lévén szó, így szinte mindig ott lehet minden látogatónál.
A Dél-Balatoni Iránytű zsebtérkép célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak a térségi bor- és gasztrokultúra megismerésében, és bemutassa a régióban rejlő turisztikai és kulturális lehetőségeket. A gasztrotérképen szereplő pincék, éttermek és más helyek 2016-ban is számos programmal várják a Dél-Balatonra látogatókat. Ezen programok tervezéséhez nyújt segítséget együttműködésük legújabb eredménye, a Dél-Balatoni Iránytű.
A zsebtérképen 19 borászat, 14 vendéglátóhely (cukrászda, étterem, büfé, kávézó) és további 17 kulturális és szabadidős hely szerepel rövid bemutatkozóval, elérhetőséggel, nyitva tartással.
A borászatok, éttermek és egyéb helyek kiválasztását a Dél-Balatoni Borút elnökségi tagjai segítették. A legfontosabb elvárás a színvonal volt. A bemutatott helyek csak konszenzussal kerülhettek be, továbbá fontos kritérium volt, hogy meghatározott, fix nyitva tartással rendelkezzenek és a Balaton-parthoz közel, hozzávetőlegesen tíz kilométeren belül helyezkedjenek el.
„Elhatároztuk, hogy a két éve útjának indított dél-balatoni összefogás, a Dél-Balatoni Bor áldozatos munkájának újabb eredményeként megmutatjuk az embereknek, hogy kik vagyunk. Ezért önköltségen megvalósítottuk rég dédelgetett álmunkat: egy igazán kivételes kiadványban szerepeltetjük mindazokat a dél-balatoni helyeket, amelyekre büszkék vagyunk" - mondta Bujdosó Ferenc, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnöke. „A gasztrotérkép kivitelezésében segítségünkre volt Tóth Andrej grafikus, akinek köszönhetően igazán jól, szerethetően jön át a déli parti hangulat" - tette hozzá Ferenc.
Az ingyenes, praktikus, tartalmas és sokoldalú kiadványt első ízben húszezer példányban terjesztik, elsősorban a térképen szereplő több mint negyven helyen lesz hozzáférhető, valamint a Dél-Balatoni Borút honlapjáról (delbalatonibor.hu) és a megjelölt helyek Facebook oldalairól letölthető és kinyomtatható.
„Hamar kiderült, hogy Andrej érti a déli parti hangulatot, és ezt sikerült is átvinnie a térképre. Ismerjük a déli part adottságait, ezt próbálta meg vicces stílusban szerethetővé tenni" - mondta Konyári Borbála, az IKON borásza, aki a térkép megvalósításában is közreműködött.
Tóth Andrej grafikus, képzőművész, több mint tíz éve állandó grafikusa, arculattervezője az A38 hajónak, munkáival három egymást követő évben is elnyerte az Év Kulturális Plakátja díjat. 2010 óta az ARC kreatív csapat tagja. Jelenleg pedig többek között a Bortársaságnak is dolgozik. 2014-ben létrehozta a Balaton- ihlette ART HEKK projektet, amely brand egyedi termékeivel rangos hazai dizájnvásárok szereplőjévé vált.
„Számomra nagy öröm volt ez a munka, küldetésemnek éreztem, hogy vizuálisan is megmutathassam, mit jelent számomra a Dél-Balaton" - monda Tóth Andrej, a Dél-Balatoni Iránytű tervező grafikusa.
Érdemes beszerezni vagy letölteni a Dél-Balatoni Iránytűt, hiszen ha valaki ezzel érkezik a rajta feltüntetett helyekre, meglepetésben részesül.
http://www.delbalatonibor.hu
https://www.facebook.com/delbalatonibor?ref=hl

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: