2016. június 25., szombat

Múzeumok éjszakája – a Cirkusz missziója




Június 25 - én - a Múzeumok Éjszakáján -, 18:30 és 24:00 óra között - elvarázsolt órák időszaka várja a cirkusz szerelmeseit a Fővárosi Nagycirkuszban.

Komenda Zsófia légtornász Foto: Urbán Ádám


A Vízi cirkusz - Atlantisz gyermekei sokakat rabul ejtő művészeihez a világon egyedüli - lengő-rudas - légtornász számával csatlakozik a manézsban először fellépő Komenda Zsófia (egykori rúdsport ifjúsági Európa Bajnokunk), csak erre az éjszakára Mexikóból iderepül majd „Imi" bohóc (Bernáth Imre) is.

A repertoárt a Békéscsabai Jókai Színház tehetséges művészei is gazdagítják.
Zozó mama (Balogh Ibolya) is kitesz magáért: hetven évesen, rekordokat kergetve, több órán át, gólyalábon állva zsonglőrködik majd.

A generációk tiszteletére hívja fel a figyelmet a MACIVA, amikor teljes körűen támogatja Balogh Ibolya (Zozó mama) gólyalábas - zsonglőrös rekord kísérletét. A Baross Imre Artistaképző hetven esztendős egykori tanára ma is példaértékű módon foglalkozik a fiatalokkal. Ez az emberi gesztus jól illeszkedik a Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi műsorának - a Vízi cirkusz - Atlantisz gyermekei produkciójának üzenetéhez: közös ügyünk ráirányítani a figyelmet a generációk egymás mellett élésére, az egymásra figyelésre és a - gyerek, szülő - nagyszülő - gondoskodásának fontosságára.

Ön tudja-e, hogy
a minden korosztályt ámulatba ejtő magas fokon előadott artistaművészetet közös érték, azt nem nélkülözhetik azok a családok sem, akiknek egyébként nem adatik meg felutazni a Fővárosi Nagycirkuszba.
E gondolat jegyében a Múzeumok éjszakájával egy időben, június 25-én indul hódító útjára a Nagycirkusz Cirkuszmisszió - Fesztiválja, hogy a nem Budapesten élő közönséghez is elvigye a világ legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkcióit.

Útvonal és előadások időpontjai:
  • június 25. 21:00 óra Kisvárda Várszínház
Határon Túli Színházak Fesztiválja Díjátadó - gálaműsor keretében,
  • július 2. 20:00 óra Tokaj - katlan,
  • augusztus 1.20:30 óra Szarvas - Vízi Színház.

www.fnc.hu

Nincsenek megjegyzések: