2016. június 13., hétfő

Sétatér Fesztivál
Indul a Sétatér Fesztivál. A Kállay Saunders Band koncertjével indul, Rúzsa Magdival zárul a Sétatér Fesztivál, de a kettő között sem fog senki unatkozni: napi két fellépővel, számos kitelepülővel, valamint a legfinomabb bor- és gasztrokínálattal várják a Sétatérre érkezőket június 19-26 között. Minden pécsi ismeri az érzést, hogy milyen a Sétatéren összefutni a rég látott ismerősökkel, együtt meginni egy pohár bort vagy meghallgatni egy jó koncertet. Idén, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szervezésében megvalósuló Sétatér Fesztiválon egyrészt megtartottuk ezt a jól megszokott hangulatot, ugyanakkor ügyeltünk rá, hogy olyan magas minőségű és változatos programkínálatot nyújtsunk, ami a turisták számára is vonzó lehet - mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Ennek megfelelően sok fellépő a legnépszerűbb hazai előadók táborából került ki, ugyanakkor a helyi együttesek sem hiányozhatnak.
A tükeség, a pécsiség egyfajta brand lett, amire büszkék lehetünk, ugyanakkor felelősséggel is tartozunk a helyi értékek iránt. Szeretnénk segíteni a helyi zenészeket, így szinte a fesztivál minden napján látható egy-egy pécsi kötődésű együttes is - tette hozzá az ügyvezető.

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója". A fiatalok, a családok és az idősebbek is találnak kedvükre való programot az ingyenes fesztiválon.
Fellép a frappáns szövegeiről ismert Honeybeast; a huszonévesek kedvence, Odett és az utánozhatatlan hangú Rúzsa Magdolna.  Itt lesz a 12 tagú a capella együttes, a Budapest Voices; az X-Faktor felfedezettje, Horányi Juli; a Kállay Saunders Band és a Voodoo Papa Duo is. Az országos közönségkedvencek koncertjei előtt népszerű pécsi bandák alapozzák meg a hangulatot: a Psycho Mutants már hét éve, hogy berobbant a város könnyűzenei életébe, a Funktomas Pécs 2012-es évjáratú funky-zenekara, de a Band of StreetS, a Jazzimpair, a Stereo Kollektiv, a Drope, a Pixelplants, a Gézakékazég és a Boja is pécsi kötődésű.

A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A Sétatér Fesztivál után sem ürül ki a tér, ugyanis július 1-jén már kezdődik a nagyszabású Zsolnay Fényfesztivál, mely során 1600 éves történelmi időutazás, cirkuszi, utcaszínházi és zenés programok töltik meg a belvárost és a Zsolnay Kulturális Negyedet.

2016. június 19-26.
Sétatér Fesztivál
Pécs

http://www.pecsprogram.hu/program/Setater_Fesztival_2016

Nincsenek megjegyzések: