2015. május 1., péntek

Egyszerre 3 bronzérmet is szerzett a chocoMe Londonban




Az idén nyáron ötödik születésnapját ünneplő, 100%-ban magyar tulajdonú csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb nemzetközi szakmai versenyen kapott elismerést - ezúttal Londonban. A vállalat három bronzérmet szerzett három különböző Raffinée termékével az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban, ahol kizárólag a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat. Ezzel összességében kilencre bővült a chocoMe nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseinek száma (és huszonhatra az összes díjainak, elismeréseinek száma). 



A most megszerzett díjakkal a chocoMe az első a magyar csokoládékészítők között, aki a világ mindhárom csokoládészakmai versenyén (Acedemy of Chocolate Awards, International Chocolate Awards, Great Taste Award) elindult, és díjat nyert. 

"Ezen a világversenyen a legszigorúbbak a nevezési feltételek, a legszigorúbb kritérium rendszernek kell megfelelni, valamint a zsűritagok nevei is igen beszédesek: Charles Metcalfe, Sarah Janes Evans, Paul a Young, Cecilia Tessieri, Amelia Rope, Kate Johns, Fiona Gately, Judith Lewis, Marie-Pierre Moine, nemzetközi áruházak élelmiszer beszerzési vezetői (Fortnum & Mason, Harrods, Selfridges), így különösen büszke vagyok, hogy a négy benevezett Raffinée termék közül három is díjat nyert - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója. Ennek a versenynek a súlyát és jelentőségét leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mintha az olimpián versenyeznénk és sikerül érmeket szerezni.
Örülök, hogy a harmadik csokolédés szakmai világversenyünkön is helytálltunk, és célunk a jövőben, hogy aranyérmet szerezzünk egyik termékünkkel" - tette hozzá Mészáros Gábor.
A díjakat április 23-án adták át Londonban a patinás Fortnum & Mason ház negyedik emeleti báltermében.
A díjazott termékek: 
chocoMe Raffinée madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula (RF105)
chocoMe Raffinée fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró (RF103)
chocoMe Raffinée sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió (RF104)

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a "fair" kereskedelmi elveknek. 
Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői kétévente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Award csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat. Az idei évben minden eddiginél nagyobb volt a verseny, soha ennyi termékkel nem neveztek még, több mint 500 pályázat érkezett a világ 35 országából.

EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: