2017. október 6., péntek

Színházi ajánló: Lucy Kirkwood: Munkavégzés során nem biztonságos




.
Foto: Gergely Bea

Varga Bálint fordításában Lucy Kirkwood színdarabja („Not Safe for Work”) bizonyára éppúgy meghódítja a magyar közönséget, mint a rangos londoni színházak bemutatói 2012 óta. A darab szellemes, modern nyelvezetű, elsősorban az ifjúságnak szól a modern bulvársajtóról.

Az első felvonásban a Doghouse szerkesztőségében a férfiak viszik a főszerepet, a magazin a férfiaknak szól – persze a nők idomairól, szexről és bőséges fotóanyaggal. „Túlképzett” munkatársaik alig győzik a főszerkesztő részletekbe menő irányvonalait. Csak néhányan tudják teljesíteni a más hasonló lapokkal szembeni kihívásokat. Kiderül, hogy ők írják az olvasói leveleket is. Egyszer „ráfáznak”, amikor egy apa reklamálja, hogy 14 éves lánya meztelen kebleiről készítettek felvételeket. Természetesen „lepapírozták” a hozzájárulását, és az apát is sikerült megvesztegetniük.
A második felvonásban – nagy meglepetésünkre – folytatódik az ügy egy női magazinnál, az Electránál. A női dominancia azt kívánja a Doghouse-tól elszökött újságíróktól, hogy azonnal a másik irányból szemléljék a dolgokat. Magánélet törölve, fizetés helyett az újságírók kozmetikumokat és szexuális hormonokat kapnak. A legmacsóbbakat kényszerítik nézeteik feladására, illetve természetes érzéseik gyökeres átalakítására. De ha kevés a lap, a konkurencia jobban fizet, nincs választásuk.
A ragyogó színészi gárdát Máté Gábor  rendező irányítja. A szereplők: Tasnádi Bence, Rujder Vivien, Dér Zsolt, Kocsis Gergely, Takátsy Péter és Pelsőczy Réka. Az egyszerű díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni varázsolta a színpadra, amelynek két oldalán foglalnak helyet a nézők.
A bemutatóra október 6-án válthatunk jegyet a Katona Józseg Színház Kamrájában, a további előadások: október 7-én, 8-án, 12-én, 17-én és 18-án lesznek, novemberben 6-án,  10-én és 16-án.
Az előadásokat a Café Budapest rendezvények részeként láthatjuk. Jegyek kaphatók a katonajozsefszinhaz.hu oldalon vagy a szervezes@katonaszinhaz.hu oldalon és 06-1-268-52-00-as telefonszámon.
 

Nincsenek megjegyzések: