.
Meglepetésekkel várja a Whisky Show 2017 vendégeit a két legnagyobb skót whiskymárka. Az október 14-15-én a Corinthia Hotelben megrendezett találkozón a The Famous Grouse és a The Macallan magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender igazi ínyencségekkel készül a stand látogatói számára.
Ínyenc kóstolóval várja az érdeklődőket a két vezető skót whiskymárka
Idén hetedik alkalommal örvendezteti meg a whisky szerelmeseit és a szakma képviselőit a legnagyobb márkákat és kuriózumokat felvonultató Whisky Show. A rendezvény visszatérő kiállítóiként a The Famous Grouse és a The Macallan minden évben igyekszik újdonságokkal meglepni a különlegességekre nyitott közönséget.
A whisky fogyasztásának ma már rengeteg változata létezik, a legújabb trendeknek köszönhetően az aranyló ital a borhoz hasonlóan előkelő helyet foglalhat el a gasztronómiában. Szinte végtelen a lehetőségek száma, amelyek szerint a különböző zamatú és fajtájú whiskyket a húsételekhez, a street foodokhoz, vagy akár a desszertekhez párosíthatjuk. Az ital klasszikus „on the rocks” elkészítése, vagyis jéggel való lehűtése mellett gourmet körökben is népszerűvé váltak a whisky alapú kreatív longdrinkek, koktélok.
Szombati Zsolt, a két brand magyarországi nagykövete a kulináris divatirányzatokra reflektálva saját készítésű csemegékkel koronázza meg a vendégek ízélményeit. „Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát. Bár az eredetiség a hívószava minden kóstolónknak, előfordul, hogy a közönség kérésére visszanyúlunk a korábbi kínálatunkhoz. Ilyen lesz a kézműves narancsos csokoládé, ami a tapasztalatok alapján a Whisky Show látogatóinak örök kedvence. Meglepetés finomságokkal is készülök, ez viszont a Whisky Show kezdetéig maradjon titok…” – árulta el Szombati Zsolt bartender.
- október 14-15.
Corinthia Hotel
http://whisky-show.hu
http://famousgrouse.com
https://www.themacallan.com
Forrás: EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése