2019. január 18., péntek

Utazzon vissza az időben a Café Istanbul és a Caffè Venezia „időkapszulái” segítségével




.

Idén januárban a Nespresso időutazásra hívja a kávérajongókat, hogy képzeletük segítségével megtapasztalhassák a világ legelső kávéházainak történelmi miliőjét és pezsgő életét, ahol a kávé társasági itallá vált. A Nespresso két új Limited Edition kávét mutat be: a Café Istanbul és a Caffè Venezia kávéőrleményeket, amelyekhez az első kávéházak adtak ihletet.

Az első kávéház, a Kiva Han Isztambulban nyílt meg a 15. század végén. A török nagyváros mindig is egyfajta kapuként szolgált Ázsia és Európa között. A kultúrák, az ízek és az ötletek olvasztótégelye volt. Mivel akkoriban nem léteztek újságok, az emberek az isztambuli kávéházakban egy kávé mellett osztották meg egymással a legfrissebb híreket vagy éppen a vad, izgalmas pletykákat. Így vált a fekete ital a társasági élet központjává.
Élvezze Ön is a múlt örökségét, és utazzon vissza az időben az isztambuli kávéházak bölcsőjébe a Café Istanbul kávéval! Az intenzív, jellegzetes keleti jegyeket hordozó Café Istanbul bármelyik feketekávé-rajongót könnyedén visszaröpíti a legendás kor nyüzsgő világába.
A víz városa – Európa kreatív központja – egészen más világ volt Isztambulhoz képest: a velencei kikötő volt az a hely, ahol a kávé először beérkezett Európába, itt virágoztak a művészetek, a zene és a merész kísérletek, amelyek színhelye gyakran a kávéház volt. A kultúrák és a művészetek fúziója pezsgő hangulatú, elegáns helyekké formálta az itteni kávéházakat. Olaszország leghíresebb kávézója, a Caffé Florian már 287 éve várja a kávérajongókat a Szent Márk téren.
A Caffè Venezia kávé elegáns és kifinomult ízprofiljával pedig néhány szép pillanat erejéig visszaviszi az embert a régi idők Velencéjébe, a művészet és a zene hazájába.
És hogy az időutazás még teljesebb élmény legyen, a népszerű művész, Young Rascal izgalmas illusztrációkat készített az élményhez, a néhai kávéházak eredeti környezetében ábrázolva a napjaink modern, stílusos Nespresso-fogyasztóit.

ISMERJE MEG A KÉT ÚJ LIMITED EDITION KÁVÉT!
Café Istanbul: A jemeni Mocha kávé, illetve Indonéziából és Indiából származó kávék keveréke a keleti bazárok varázslatos hangulatát idézi. Egzotikus karakterével, erős pörkölésével és feketeborsos, fűszeres ízjegyeivel a történelmi idők klasszikus kávéi kelnek életre.
Intenzitás: 10 (25 ml / 40 ml)
Caffè Venezia: Most belekortyolhat a történelembe, hiszen a régi etióp városból, Hararból származó kávé és az indiai Arabica gazdag keveréke a kelet egzotikus parfümjeinek gazdag aromáit rejti. Vad és virágos ízjegyek, határozottan pörkölt karakter jellemzik ezt az erőteljes és komplex kávét.
Intenzitás: 7 (40 ml / 110 ml)
A Café Istanbul és a Caffè Venezia kávék január 14-től korlátozott ideig világszerte kaphatóak a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhetőek online a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül.
 

Nincsenek megjegyzések: