2019. január 27., vasárnap

Nyílt nap a békéscsabai Színitanházban
.

Nyílt napot tart február 1-jén, pénteken a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanház (Baross Imre Artistaképző Intézet, Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola; Színitanház Tagintézmény) általános iskolások számára.

Ebben a tanévben indult először Békéscsabán szakgimnáziumi artista és táncos képzés, amely úgy épül fel, hogy a tanulók a közismereti tárgyakat a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnáziumban tanulják, a szakmai képzés a Színitanházban helyi tánctanárok és a budapesti iskola artista művészei segítségével történik.

Az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára rendeznek nyílt napot a Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában (Ibsen Ház, Békéscsaba, Andrássy út 3.) február 1-jén, pénteken.

A program 9.30 órakor a 3. éves színész hallgatók zenés előadásával kezdődik, 10.40-kor sajtótájékoztató lesz, ahol a képzés részleteit Murainé Szakáts Ildikó, az Artistaképző Intézet igazgatója és Seregi Zoltán, a békéscsabai tagintézmény vezetője (a Jókai Színház igazgatója) ismerteti. 11 órakor az artisták és a táncosok tartanak bemutatót a Budapesti Artistaképző Intézet és a békéscsabai Színitanház tanulóinak részvételével.

Az iskolát bemutató programot a gyakorlóhelyek megtekintése zárja, a nyílt napra a tanulókat, a szülőket és az érdeklődő tanárokat, iskolavezetőket várják a szervezők.

2019. február 1.
Színitanház nyílt nap
Békéscsaba

Nincsenek megjegyzések: