.
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. idén is takarékosabb és gazdaságosabb élelmiszer felhasználásra buzdítja a vásárlókat.
„Az akcióval arra szeretnénk felhívni a vásárlóink figyelmét,
hogy a jobb élelmiszer-felhasználás érdekében milyen sokat tehetnek
egy-egy tudatos döntéssel. Például aki egy közelebbi szavatossági idejű
terméket vásárol, már tett egy fontos lépést az élelmiszerpazarlás
ellen” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
A
2019. január 18-án a budapesti Árkád bevásárlóközpont INTERSPAR
áruházában indult, majd a nemrég megújult miskolci Szinvapark INTERSPAR
hipermarketjében folytatódó akcióban, három-három hétvégén
találkozhatnak a vásárlók a kampányban részt vevő hoszteszekkel, akik
kóstoltatással, kvízjátékkal és hasznos információkkal, tanácsokkal és
ötletekkel várják őket az élelmiszermentéssel kapcsolatban.
A kampány célja annak tudatosítása, hogy mit tehetünk vásárlóként azért, hogy minél kevesebb élelmiszer váljon hulladékká.
Az
úttörő kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió
támogatásával. A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste)
nemzetközi program a legideálisabb megoldásokat keresi az
élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására,
valamint a hulladék kezelésének legjobb módjára. A projektben a SPAR
Magyarország Kereskedelmi Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási
Közhasznú Nonprofit Kft. partnereként vesz részt.
Az akció budapesti helyszíne:
INTERSPAR hipermarket – Árkád 2 bevásárlóközpont
1106 Budapest, Kerepesi út 61.
Nyitva tartás: H-Cs és Szo: 7:00–21:00, P: 7:00-22:00, V.: 8:30–19:00
Az akció időpontjai:
2019. január 25–27.
2019. február 1–3.
Az akció miskolci helyszíne:
INTERSPAR hipermarket – Szinvapark bevásárlóközpont
3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky utca 2–4.
Nyitva tartás: H-Szo: 6:00–22:00, V: 8:00–19:00
Az akció időpontjai:
2019. február 8–10.
2019. február 15–17.
2019. február 22–24.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése