2016. augusztus 2., kedd

JazzMobil: busszal jönnek a frissítő, ingyenes koncertek
Augusztusban négy hétvégén egy zenélő kisbusz járja Budapest utcáit. A Schweppes JazzMobil nevű járműben profi hangszeres zenészek ülnek, és szórakoztatják a járókelőket. Minden hétvégén egyik este megállnak egy forgalmas helyen, és csatlakozik hozzájuk egy népszerű énekes.

A Schweppes JazzMobil fellépőjeként augusztusban ingyenes szabadtéri koncertet ad Pély Barna, Veres Mónika Nika, Gájer Bálint és Galambos Dorina.
A nyár legmenőbb kisbusza kétségtelenül a Schweppes JazzMobil lesz, amely 2016. augusztusában négy hétvégén, csütörtöktől szombatig 16 és 19 óra között keresztül-kasul bebarangolja Budapest utcáit. A járműben egy profi zenekar utazik, amely minőségi, élő jazz zenével lepi meg a munkából hazafelé tartókat, a járókelőket, a turistákat, az autósokat és a tömegközlekedési eszközök utasait.
A Schweppes JazzMobil minden hétvégén egyik este megáll egy forgalmas budapesti köztéren, ahol a zenekarhoz egy népszerű énekes csatlakozik. Augusztus 6-án, szombaton 19 órától Pély Barna, a United és a B The First zenekarok frontembere a Nyugati térnél ad szabadtéri koncertet. A következő héten, augusztus 12-én, pénteken a Bikás-parknál 19 órától a csodás Veres Mónika Nika lesz a vendég. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, szombaton 18:30-tól a Madách térnél „a magyar Michael Bublé", vagyis Gájer Bálint lép fel a Schweppes JazzMobillal. Az utolsó hétvégén, augusztus 27-én, szombaton 19 órától pedig a Jókai térnél Galambos Dorina, a Mrs. Columbo zenekar kiváló énekesnője ad ingyenes szabadtéri koncertet.
A Schweppes JazzMobil utazó zenekarának tagjai: Görögh Dániel (trombita), Köles Márk (dob), Cséry Zoltán (billentyű), Szűcs Péter (basszusgitár). A projekt Görögh Dániel zenei vezetésével valósul meg Budapesten.
A Schweppes JazzMobil alapötlete Milánóból származik.
A Music Fashion Kiadó munkatársai az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy kisbuszban utazó zenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. A milánói példától eltérően nálunk énekesek is bekapcsolódnak a projektbe, hogy a közös, ingyenes koncertekkel közelebb vigyék a hallgatósághoz az igényes zenét. A Schweppes JazzMobil garantáltan jókedvre derít és felfrissít az augusztusi kánikulában!
A Schweppes JazzMobil ingyenes szabadtéri koncertjei:
augusztus 6. (szombat) 19 óra - VI., Nyugati tér - énekes: Pély Barna
augusztus 12. (péntek) 19 óra - XI., Bikás-park- énekes: Veres Mónika Nika
augusztus 20. (szombat) 18:30 óra - VII., Madách tér - énekes: Gájer Bálint
augusztus 27.(szombat) 19 óra - VI., Jókai tér - énekes: Galambos Dorina

www.musicfashion.hu
 

Nincsenek megjegyzések: