2016. augusztus 22., hétfő

Befejezéséhez közeledik a Szarvasi Vízi Színház 2016-os nyári évada
Augusztus 24-én, szerdán este a Monte Cristo grófja című giga musical 100. előadását tekinthetjük meg, de előtte az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadóra kerül sor. Az alábbiakban Seregi Zoltán igazgató meghívóját tolmácsolom Olvasóinknak.


 

„Rendhagyó meghívást vesz most kézhez, rendhagyó meghívón, melyben rendhagyó alkalmat kínálunk fel Önnek. Miről van szó?
Meg akarjuk osztani az örömünket Önnel is. Olyan felemelő eseményre hívjuk, amilyen a legtöbb színházban ritkán adódik elő. Amikor előkészítettük, még nem gondoltunk rá, hogy... (Persze, gondoltunk! ) Nem hittük volna...(Persze, a remény azért élt bennünk!)
És ahova most elértünk az nem csak örömre, de büszkeségre is okot ad számunkra.Mi is kellett ehhez? Egy jó szerző, avagy, mindjárt kettő.Dumas méltán népszerű regényéből a méltán sikeres színpadi szerző, Pozsgai Zsolt írt darabot színházunknak. A rendezésre, a főszerepre, és a dalok megkomponálására Szomor György (ötletgazda) vállalkozott, míg a többfunkciós díszlet Fekete Péter munkáját dicséri. És ez még mind nem lenne elég ahhoz, hogy ehhez a mostani ünnepünkhöz eljuttasson bennünket. A remek előadáshoz elengedhetetlenül kellett az Önök szeretete, biztatása, töretlen érdeklődése, és gyöngéd erőszaka (hogy amikor le akartuk már venni a műsorról, ezt nem engedték meg nekünk). Így lehet, hogy most a Monte Cristo grófja musical 100. előadására invitálhatjuk színházunk barátait és támogatóit.
2016. augusztus 24-ÉN (szerdán) 20.30 órakor
100. előadás
A Szarvasi Vízi Színházban
(5540 Szarvas, Petőfi Sándor u. 7-9.)

Aki már látta, nézze meg újra (vagy még újra), aki még nem, legyen boldog, hogy a századik előadáson ismerkedhet meg vele. Nagy bennünk a várakozás, ünnepünket az Önök részvétele teszi méltóvá és emlékezetessé."
(Seregi Zoltán igazgató)

Program:
19.00 órakor Monte Cristo grófja fotókiállítás megnyitó (Helyszín: Szeparé)
19.30 órakor V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadó
20.30 órakor Monte Cristo grófja - 100. előadás

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet - és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben - de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szereplők:
Vastag Tamás, Szomor György, Gulyás Attila, Gubik Petra, Csomós Lajos, Bartus Gyula (Jászai-díjas), Presits Tamás, Szőke Pál, Biró Gyula, Gábor Anita, Tatár Bianka, Katkó Ferenc, Gerner Csaba, Liszi Melinda, Czitor Attila, Vadász Gábor.

http://viziszinhaz.hu

Nincsenek megjegyzések: