2014. június 3., kedd

Június 5-én kerül a mozikba A Szépség és a Szörnyeteg című francia romantikus film.
A klasszikus történet látványos feldolgozását olyan színészek elevenítik meg, mint Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier és Eduardo Noriega.

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban.

A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

Christophe Gans a Silent Hill - A halott város, a Farkasok szövetsége, és a Könnyező harcos világhírű rendezője ezúttal Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozását készítette el Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével. A mára világsztárrá váló francia művészek közül Cassel olyan filmekben szerepelt, mint a Fekete hattyú, a Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik és a Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét. Léa Seydoux nevét leginkább az Adéle élete 1-2. film főszerepe kapcsán ismerhetik a hazai mozirajongók. A filmben nyújtott alakítását a Cannes-i zsűri Arany Pálma-díjjal - Abdellatif Kechiche rendezővel és Adéle Exarchopoulos színésznővel megosztva - ismerte el.

A film világpremierjére a Berlini Filmfesztiválon került sor.

A Szépség és a Szörnyeteg (Eredeti cím: La Belle et la Bête)

Színes, szinkronizált, francia romantikus családi film

Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega

Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh

Producer: Richard Grandpierre, Charlie Woebcken, Henning Molfenter

Fényképezte: Christophe Beaucarne

Vágó: Sébastien Prangère

Zene: Pierre Adenot

Rendezte: Christophe Gans

Országos bemutató: 2014. június 5.

Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)

12 éven aluliak számára nem ajánlott

http://www.imdb.com/title/tt2316801http://www.imdb.com/title/tt2316801

www.facebook.com/alapfilmekwww.facebook.com/alapfilmek

https://www.facebook.com/photo.php?v=564199687033000&set=vb.394799823972988&type=2&theaterhttps://www.facebook.com/photo.php?v=564199687033000&set=vb.394799823972988&type=2&theater

Forrás: Lantai József -EuroAstra

 

Nincsenek megjegyzések: