2017. november 19., vasárnap

Második Olasz Gasztronómiai Világhét





.



2017. november 20. és 26. között immár másodszorra kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1.000 program szervezésével vesznek részt.


Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Külkereskedelmi Intézettel, az Olasz Turisztikai Ügynökséggel (ENIT), a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, az Olasz Gasztronómiai Akadémiával közösen dolgozott ki egy sor, a minőségi olasz konyhát és az olasz vidék bemutatását előtérbe helyező programot. Szeretnék megköszönni ezen kívül az UniVerde Alapítvány és a Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco támogatását.

A részleteket tekintve a Második Olasz Gasztronómiai Világhéten a következők kerülnek középpontba:
- A „minőségi konyha és bor” elválaszthatatlan párosítása, a kezdeményezéshez csatlakozott
  étteremek degusztációs vacsorái keretében.
- Olaszország történelmi kisvárosainak bemutatása. Ezek a kistelepülések a
  felbecsülhetetlen   művészeti és építészeti örökség és az egyre ritkább kulturális és
  gasztronómiai hagyomány   egymásra találásában megtestesülő olasz kultúra jelképei.
- A borgasztronómiai hagyomány Facebook-kampányon és kiváló olasz termékek
  sorsolásával megvalósuló bemutatása/promóciója.
- Az összehasonlíthatatlan és kiemelkedő értékű minőségi olasz ételekről szóló
  kerekasztalbeszélgetés, az egyöntetűen egészségesnek és táplálónak tartott, a sejtöregedés,
  valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatékony, az Unesco szellemi világörökség
   részét képező mediterrán diétán alapuló olasz táplálkozáskultúra bemutatása;
- A „Nápolyi pizza mesterség”, valamint a „Valdobbiadenei Prosecco dombok” UNESCO
  szellemi világörökségre való jelölésének támogatása a magyar vendéglátó-ipari egységek
  bevonásával történő tájékoztatással;
- Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, a „Scuola di pizzaiolo”
  (Pizzakészítő iskola) alapítójának budapesti programokon való részvétele.

A további programok között film- és dokumentumfilm vetítések, az “Egy kattintásnyi étel” című fotókiállítás található. Ezen túl, premierként vetítésre kerül a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, a “Míg a prosecco tart, a remény is él” című film is, amelyet a híres bor kóstolója követ.

A teljes program a “Második Olasz Gasztronómiai Világhét” című brosúrában megtalálható, valamint a program szervezésében közreműködő olasz állami és magán intézmények honlapjain elérhető.

  1. november 20-26.
  2. Olasz Gasztronómiai Világhét

http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/it
http://www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/resource/doc/2017/11/prg_-_ii.sett.cuc.it.mondo.pdf
 

Nincsenek megjegyzések: