2017. november 30., csütörtök

BFZ-élmények karácsonyra




.

A Budapesti Fesztiválzenekar advent első hétvégéjén és karácsonykor sem hagyja zene nélkül közönségét. Ha pedig az ünnepi időszak túl zsúfolt lenne, januárra is igazi ínyencséggel készül az együttes.


3B – a tökéletes kombináció
Brahms szimfóniáiban olyan otthonosan mozognak a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei, mintha egy kényelmes olvasófotelbe huppannának. Bartók zenei nyelve szinte a sajátjuk, Bach 3. brandenburgi versenyét pedig színtiszta örömünnep játszani és hallgatni is. A BFZ december 2-4. között ezt a tökéletes kombinációt kínálja közönségének Fischer Iván vezényletével.
A program:
  1. S. Bach: III. (G-dúr) brandenburgi verseny
Bartók: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia
Müpa, december 2-4.
https://www.bfz.hu/event/38
https://www.mupa.hu

Egy karácsonyi élmény, amivel nem lehet tévedni
Ha karácsony, akkor meglepetés. A Fesztiválzenekar idén sem szokványos koncerttel ünnepel december 26-án. A közönség döntheti el, milyen darabok hangozzanak el az ünnepi hangversenyen, maguk állíthatják össze az este programját egy ízekkel teli zenei étlapról. A BFZ talán az egyetlen szimfonikus zenekar a világon, melynek zenészei egyszerre játszanak nagyzenekari darabokat, kortárs és barokk kamaraműveket, jazzt és népzenét, énekelni, sőt némelyek táncolni is tudnak, és bármikor zenét csiholnak elő néhány festékes vödörből vagy akár egy gyűszűből! Vezényel és varázsol: Fischer Iván
Budapest Kongresszusi Központ, december 26.
https://www.bfz.hu/event/168

Radu Lupu Budapesten
„Vajon van reinkarnáció a zenében? Elképzelhető, hogy valaki gyanúsan hasonlít valakire a múltból? Radu Lupu esetében van egy olyan érzésem, hogy ő egy Brahms-reinkarnáció. Hihetetlen nyugalom, egy kis borongósság, mégis fantasztikus tűz van benne. Oda sem merek nézni, ha ő játszik a zongorán, mert mindig azt hiszem, hogy Brahms ül ott mellettem” – mondja Fischer Iván karmester Radu Lupuról, a különleges 72 éves zongoraművészről, aki január 21-én, 22-én és 23-án Schumann a-moll zongoraversenyét játssza a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekarral. Emellett az évadban utoljára hallhatják a zenekar barokk együttesét Bachot játszani egy szimfonikus koncerten, melynek második felében Rachmaninov filmzenéket idéző 2. szimfóniája szólal meg. Ehhez a darabhoz kötődik a BFZ egyik legnagyobb CD-sikere is. Hallgassák meg élőben!
Müpa, január 21-23.
https://www.bfz.hu/event/43

https://www.bfz.hu
https://www.youtube.com/watch?v=7YTji5npT4E
 

Nincsenek megjegyzések: