.
Ínycsiklandozó vadételek novembertől a Vadászok konyhájában. Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők. A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.
Csejtei Tamás egy igazán egyedi gasztroutazásra invitálja mindazokat, akik valami igazán különlegesre vágynak az őszi estéken. A Vadászok konyhája a legfinomabb fácán, szarvas és vaddisznó ételkülönlegességeket hozza el, amelyeknek elkészítéséhez nincs szükség hókusz-pókuszra. Csupán egy pici bátorságra, jó ízlésre és a főzés szeretetére.
„Magyarország kivételesen gazdag vadászati kultúrával rendelkezik, ennek ellenére az egy főre jutó vadhúsfogyasztás rendkívül alacsony. Hosszú és kitartó munkánknak köszönhetően azonban egyre többen térnek vissza a vadászathoz és a vadhúsfogyasztáshoz Magyarországon. A Vadászok konyhájával is fel szeretnénk hívni nézőink figyelmét, hogy vadhúst fogyasztani igenis érdemes, mindenki számára kifejezetten ajánlott.” – mondta Csejtei Tamás, a Vadászok konyhája műsorvezetője.
Ízelítőként íme, 3 rendkívül könnyen elkészíthető vadétel, amelyekkel bárki magabiztosan, vadászati tapasztalatok nélkül csaphat igazi, királyi lakomát otthonában. További receptekért keresse a Vadászok konyháját minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán!
Mézes csípős fácángolyók
Hozzávalók:
- 1 db fácán
- hagyma
- zöldpaprika
- fokhagyma
- só
- bors
Hozzávalók:
- a levesalapban puhára főtt fácánhús
- só
- bors
- fokhagyma
- tojás
- kenyér
- zsemlemorzsa
- olaj
Vaddisznós szabolcsi töltött káposzta
Hozzávalók:
- 1 fej fejes káposzta
- 1 kg darált vaddisznóhús
- 3 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 1 db egész tojás
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg árpagyöngye vagy gersli
- 1 liter paradicsomlé
- borsikafű
- tejföl
Egy előzetesen beáztatott cserépedénybe helyezzük bele a töltött káposztákat. Öntsük tele az edényt paradicsomlével és a megmaradt főzőlével addig, amíg az el nem lepi őket, majd fedjük le. A sütőben két óra alatt süssük készre, majd forrón, friss tejföllel tálaljuk.
Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával
Hozzávalók:
- 2 kg szarvashús
- 2 kg vaddisznóhús
- fokhagyma
- vöröshagyma, nagy szeletekre vágva
- paprika
- paradicsom
- só
- bors
- köménymag
- pirospaprika
Tarhonya elkészítése:
Egy pohárnyi tarhonyához használjunk két és fél pohárnyi vizet. A vízhez adjunk hozzá egy erőleves, egy marhahúsleves és egy tyúkhúsleves kockát, majd forraljuk fel. A forró levet öntsük rá a már piruló tarhonyára, majd pár perc újraforralás után a pörkölthússal együtt tálaljuk.
http://doqchannel.com
Forrás: EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése