2016. június 9., csütörtök

Bálint György — Telegdi Ágnes közös könyve




Bálint gazda első gyerekekhez szóló könyvének, mely az állatos gyermekmeséiről ismert Telegdi Ágnessel közösen született meg, hétfőn volt a bemutatója a madárdaltól hangos nyolcadik kerületi árnyas Füvészkertben. A könyv a "Csodálatos állatok, varázslatos növények" címmel elvarázsol kicsit és nagyot.



Mindenki szeretett és nagyra becsült Bálint gazdája, aki 96 évéből legalább huszat letagadhatna, és Telegdi Ágnes fotós-mesekönyvíró(többek között a mackó "Barnabás meséi" és az "Ó, azok a csodálatos állatok" sorozat szerzője) a mYnest természetfotós játszótér március közepi átadóján ismerkedett össze a Füvészkertben.Mindketten örömmel vettek részt az eseményen, hiszen a mYnest keretében a gyerekek játékosan fedezhetik fel azt a körülöttük élő csodálatos környezetet, amely a két közismert író mindennapi "munkahelye" is egyben. Ezen az író - olvasó, illetve író - író találkozón - ahogy Lukács József, a Nádland Kert és Otthon (Sz)építő áruház ügyvezetője fogalmazott, határozták el, hogy közös művel állnak kisebb-nagyobb gyermekek és fiatal felnőttek elé. Bálint gazda a természetet is olyan ízzel mutatja be az olvasóinak, hogy az is megszereti a kertészkedést, aki ezt ki sem nézte magából. Telegdi Ágnes meseíró és természetfotós pedig közvetlen hangú, barátságos írásai több helyen már kötelező olvasmánnyá válva a szülők és pedagógusok körében is rendkívül közkedveltek.

Az élvezetes leírások növényekről, állatokról, hozzájuk fűződő érdekességekről, köztük a csiripelő postaládáról a színes, egy-egy pillanatot megörökítő fotókkal minden apróság figyelmét megragadja, sőt a nagyobbak is nagy örömmel lapozgatják. Bálint gazda és Ágnes gyümölcsöző munkájuk eredményeképpen két és fél hónap alatt nemcsak megszületett egy fotókban gazdag, gyönyörű kiállítású könyv, hanem már piacra is került a dabasi nyomdának köszönhetően. Ez a kiadó adta ki korábban hét kiadásban Bálint gazda "Gyümölcsöskert" című könyvét a nagy sikerre való tekintettel. A nyomda képviselőjétől, Benedek Gábortól azt is megtudtuk, hogy Telegdi Ágnes egyik könyvében élővé tehetünk egy törénetet a LivePrint alkalmazást letöltésével okostelefonunkat használva.

A frissen megjelent, igen barátságos árú könyv érdekessége az is, hogy a bemutatott nyolc  növény és nyolc állatfajról készült egy játékos kvíz, amelyre válaszolva minden hónapban értékes ajándékokat sorsol ki a mYnestet fejlesztőNádland Kft. A kvíz a https://www.mynest.hu/tudasteszt1 oldalon található meg, ahol maga a könyv is megrendelhető.

Legközelebbi író-olvasó találkozó Bálint gazdával és Ágnessel pénteken, 10-én lesz a sashalmi könyvtárban (XVI. ker.) 16.30 perckor, Veres Péter út 53.



A mYnest természetfotós játszótérről

Máté Bence világhírű természetfotós szakmai támogatásával több éves fejlesztés eredményeként született meg ez a nagyszerű oktatóeszköz. Bencét élmény centrikus iskolai tapasztalatai indították a fotózás és a természet szeretete felé. Az általa kikísérletezett lesek nagyszerű tulajdonságait gyúrták össze a fejlesztők a játszótérépítésben eltöltött több mint egy évtizedes tapasztalataikkal. Az eredmény pedig egy teljesen egyedi oktató-és játszóeszköz lett, amit elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és lefotózására készítettek. A természetfotós játszótér a gyerekek élmény centrikus oktatását, szemléletformálását szolgálja a jövőben.A madárlesen télen még lábfűtés is működik: még félig megfagyni sem kell, ha meg akarjuk lesni a madarakat a Füvészkertben.

Bálint György  -- Telegdi Ágnes
Csodálatos állatok - varázslatos növények

Kiadó: Ring-Color Kft. Bp.
Oldalszám: 80 oldal
Megjelenés: 2016. május 25.
Méret: 140 mm x 190 mm
ISBN: 9789638949288




Bodrog Beáta - EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: